Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Asus VivoTab er selskapets eneste RT-produkt, og det solgte ikke godt. Nå gir selskapet opp hele OS-et, og fokuserer på Intel-utgaven (Windows 8 Pro) (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Over og ut for Asus-RT

Nå er det offisielt.

Fredag forrige uke gjorde Asus det klart at de gir opp Windows RT, akkurat som Lenovo. Heller ikke Samsung ser ut til å interessere seg for OS-et.

Lite innhold, vanskelig å markedsføre
Selskapet har flere ganger kritisert OS-et, og har mer eller mindre lagt hele skylda på det dårlige salget på Microsoft. Problemet har ikke bare vært at det er mindre innhold på Windows RT, men også det at RT-versjonen ikke kan kjøre Windows-programmer, noe Pro-versjonen kan. 

Og med to forskjellige Windows-versjoner er det ikke lett for forbrukerne å vite hva som er forskjellen på de to. Asus erkjent at RT ikke akkurat var noen forbrukerfavoritt når vi besøkte selskapets omreisende reklamebuss 11. juni i år. Der var det kun et RT-produkt å se: VivoTab RT.

– Hele bransjen mener det samme som oss
– Det er ikke bare vår oppfatning, hele bransjen mener at RT ikke har vært noen suksess, hevdet Jonney Shih samtidig med at nyheten ble kjent.

Samtidig gjorde Shih det klart at de ikke forlater Windows-plattformen på nettbrett helt, men vil satse på Pro-utgaven som kjører på Intel-maskinvare, og derfor kan kjøre alle Windows-programmer i tillegg til nettbrett-apps.

Ballmer erkjente fiaskoen
Microsoft satt ned prisen på sine Surface RT-nettbrett i sommerferien, og meddelte kort tid senere at de hadde tapt penger på produket – 900 millioner dollar for å være eksakt.

Microsoft-toppsjef Steve Ballmer kunne dermed ikke sno seg unna, og måtte erkjenne at RT ikke har vært den suksessen selskapet hadde håpet på.

Kilde:
The Wall Street Journal

 

Stikkord: asus, windows rt