Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Meningen vare ikke å manipulere resultatene, hevder Samsung. (Ill.: All Over Press)

– Vi jukset ikke bevisst

Samsung svarer på S4-påstandene.

Tidligere i dag skrev vi om at Samsung angivelig skal ha manipulert sin topptelefon Galaxy S4 slik at den slo bedre ut på tester enn den normalt ville gjort.

Først i Korea
Nå svarer Samsung på kritikken.

På sin koreanske blogg samsungtomorrow.com la de allerede ved 9.30-tida i dag norsk tid ut en imøtegåelse av påstandene, men først nå foreligger det en engelskspråklig pressemelding gjengitt blant annet på nettstedet thenextweb.com.

– Ikke for å forbedre resultatene
Her heter det blant annet:

Galaxy S4 blitt designet for å tillate maksimalt GPU-klokkefrekvens på 533MHz under vanlige forhold. Imidlertid har vi senket den maksimale GPU-frekvensen til 480MHz for visse gaming apps som kan føre til overbelastning når de brukes i en lengre periode i fullskjermmodus. Imidlertid er den maksimale GPU-klokkefrekvensen på 533MHz tilgjengelig for å kjøre programmer som vanligvis brukes i fullskjermmodus, slik som S Browser, Gallery, kamera, video-spiller, og enkelte benchmarking-apps som også krever betydelig ytelse.

Vi har variert de maksimale GPU-frekvensene for Galaxy S4 for å gi optimal brukeropplevelse for våre kunder, og dette var ikke ment for å forbedre visse benchmark-resultater.

Vi er fortsatt forpliktet til å gi våre kunder en best mulig brukeropplevelse.

Bestrider ikke fakta
Samsung tilbakeviser likevel ikke kritikken som er framsatt på bloggen B3D og senere på Anandatech.com.

De tilbakeviser med andre ord ikke at de manipulerte telefonen, men avviser at de gjorde dette for at den skulle se bedre ut på testene.

Stikkord: galaxy s4, samsung