Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Megamos Crypto-systemet er bygget inn i mange biler. Nå er det hacket. Nøkkelen på bildet er tilfeldig valgt. (Ill.: Panther Media)

Får ikke publisere bilnøkkel-hack

Stoppet i retten av VW.

Megamos Crypto er et system som brukes i mange biler med elektronisk lås.

Brutt av forskere
Systemet har vært regnet som svært sikkert, men nå er det brutt av tre fremtredende forskere ved to prestisjetunge europeiske universiteter.

Flavio Garcia underviser i IT-fag ved University of Birmingham, mens Baris Ege og Roel Verdult sikkerhetseksperter tilknyttet Radboud-universitetet i Nijmegen, Nederland.

Stoppet av britisk rett
De tre hadde planer om å publisere resultatene sine i et vitenskapelig dokument. Men den gang ei.

For nå har nemlig en dommer i High Court i Storbritannia stoppet planene.

VW og Thales til sak
Det skjer på vegne av bilgiganten Volkswagen Group, som eier en rekke bilmerker. Blant disse er Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Skoda og motorsykkelmerket Ducati.

Sammen med det franske forsvarts- og sikkerhetsselskapet Thales har selskapet gått rettens vei for å stoppe publiseringen.

Brukes i nyere biler
Det er Thales som har utviklet det elektroniske låssystemet

Disse brukes av så godt som samtlige bilmodeller i Volkswagen-familien som er produsert etter 2001. Også Honda, Fiat og flere andre bruker det samme systemet.

Ligger fortsatt på nett
Den rettslige stoppordren inkluderer overraskende nok ikke et dokument som fortsatt ligger ute på Usenix.org.

Dokumentet beskriver i detalj sikkerhetshullet i Megamos Crypto, men forskerne hevder at informasjonen verken i dette dokumentet eller i dokumentet som nå har blitt stoppet ikke kan brukes av biltyver.

Kilder:
BBC
The Truth About Cars

Stikkord: Bil, hacking, sikkerhet