Hopp til navigasjon Hopp til innhold
AT&T har kun patent på teknologien, og har ikke satt den ut i live.. enda. Men bare det at de vurderer det bør være nok til å få enhver pirat til å skjelve.

Dette er PRISM for antipirater

AT&T med patent på sanntidsovervåking.

AT&T sitter på teknologi som bør gjøre enhver pirat klam i hendene.

Farlig patent
For det er intet mindre enn sanntidsovervåking selskapet nå har patentert. Den amerikanske tele- og nett-
operatørgiganten har allerede patent på teknologi som kan overvåke BitTorrent-trafikk. Men det er bare starten, om den nye settes ut i live.

For AT&T skaffet i fjor patent (alt om det her: Real-time content detection in ISP transmissions) på sanntids-overvåking av datatrafikk via en ISP – uansett kilde.

Kan bety fullstendig slutten på privatliv på nett
Teknologien skal automatisk klare å sniffe seg frem til om det er snakk om piratmateriale. Dette betyr at operatøren i teorien kan følge med på hva som lastes opp på Dropbox, eller hva som deles av lenker i Facebook-samtaler.

Facebook har tidligere blokkert for deling Pirate Bay-lenker.

Slik kan de gjøre det
Slik bekrives noen av tankene bak patentet:

«Å forfølge ulovlige distributører av slikt materiale er problematisk fordi brukerne ofte er mange og diffuse, og individuelle søksmål mot flere små brukere er dyrt så vel som usympatisk fra et PR-ståsted når brukerne viser seg å være tenåringer, eller andre med motiver som sjelden har som hensikt å gjøre en kriminell profitt».

Slik kan patentet fungere
Slik AT&T derfor ser det, er den eneste muligheten for å få en slutt på dette er å følge med på brukerne i sanntid, og sjekke hva som lastes ned mot en database som innholder informasjon om piratfiler.

Når sanntids-systemet så finner ut at noen laster ned en slik fil, eller filer, kan de svare på patentlovbruddet på en rekke måter (koble brukeren fra nettet, eller å utlevere brukerens informasjon til rettighetsholderen eller politiet).
 

Kilder:
TorrentFreak
Google Patents

Stikkord: fildeling, personvern, pirat