Nokias lekreste?

Selv om Nokias Lumia 925 ikke kommer til Norge før i fjerde kvartal, var selskapet ivrige etter å vise den frem for norske teknologijournalister i dag.

Dette er 925
925 er derfor ikke, som du kanskje har skjønt, en voldsom forbedring fra Lumia 920, dagens toppmobil. 925 er ganske enkelt en slanking av 920, som nok er i tyngste laget for mange.

Nokia Smart Camera-appen (kan settes som Windows Phone' standard kamera-app):

Annonse

925 er også den første Lumiaen med aluminum, men det er ikke mye av det, det brukes kun som ramme-materiale. Baksiden er fortsatt av samme polykarbonat-materiale som de andre Lumia-modellene.

Design
Med en gang man løfter opp 925-en merker man, at joda, den er mye lettere enn 920. Den ligger også godt i hånda, og Nokias folk påpekte at de hadde tenkt på tyngdepunkter når de designet den.

Kamerainnstillinger:

Til forskjell fra alle andre Lumia-modeller er ikke 925-modellene fargerike, men kommer i tre ganske kjedelige (eller behagelig, alt etter som hva du selv liker) farger: svart, grått og hvitt.

Vi likte den hvite og svarte modellen klart best. Nokia presisterte at 925 mangel på farger ikke er en pekepinn for kommende produkter – selskapet skal fortsatt bruke farger for å differensiere seg i markedet med kommende produkter.

En svart 920 og en 925:

Kamera
Nokia Smart Camera kan endel mer enn 920-ens standard-kamera-app (920 får 925-ens Smart Camera-app sammen med FM-radio i tredje kvartal).

Den har blant mulighet til å ta 10 bilder på 2,5 sekunder (alle bilder lagres, selv om man velger seg ut et for å dele med andre) for å gjøre det lett å velge det beste. Man kan også ta såkalte Action Shots, der flere bevegelser settes sammen i samme bilde.

Motion Focus hvor man selv velger fokusområder er også med, for å fokusere på det beste i et bilde. Ansiktsgjenkjenning er med, men det er jo for lengst en selvfølge.

Litt aluminum, mest plast:

Ytelse
Vi ble fortalt at innmaten er så og si lik 920, så forvent akkurat samme ytelse. Kameraet skal dog være bedre på å ta bilder når lyskildene er svake og dårligere, takket være seks linser istedet for 920-ens fem.

Windows Phone 8 er som vi kjenner det fra alle andre modeller:

Nokia presiserer at ingenting mangler i 925 i forholdtil dagens toppmodell. Mobilen kan brukes med hansker, og den har fem-bånds-atenne for god LTE-støtte.

Det som skiller de to mobilene panelmessig er at 920 har IPS LCD-panel, mens 925 har AMOLED-panel – dette for å kunne krympe den, og ikke minst for å kunne gjøre den lettere.

Nokias produktsjef poserer med 925:

Merkelig lanseringsstrategi
Nokia skal ha 4600 kroner for Lumia 925 16 GB når den kommer en eller annen gang i løpet av fjerde kvartal. Vi fikk ikke noe konkret svar på hvorfor den kommer så sent til de nordiske landene (muligens med Finland som unntak), utover at de prøver seg på forskjellige strategier i forskjellige regioner.

32 GB-modellen blir i første omgang en Vodafone-eksklusiv mobil. Nokia kunne ikke avsløre om eller når denne modellen kommer til Norge, men påpekte at de aller fleste velger 16 GB-modeller uansett.

Lekker nok:

Grått og hvitt (vi beklager mangel på bilder av den smarte):

Annonse
Annonse