Annonse


Slik kan det bli i Norge også

Storbritannia er trolig det landet i verden der det er lettest for musikk- og filmbransjen å få nettleverandørene til å blokkere for nettsteder.

Lang liste
I mai i fjor blokkerte Storbritannia for The Pirate Bay, og i begynnelsen av mars blokkerte de for ytterligere tre nettsteder: Kickass Torrents, Fenopy og H33t.

Listen omfatter etter hvert nokså mange av de kjente gjengangerne blant fildelere, og det er tydelig at blokkeringsordrene sitter løst hos b britiske dommere.

Nå er ytterlige to blokkert: Movie2K og Download4All.

Annonse


Ikke effektiv
Men som i de tidligere tilfellene er ikke blokaden effektiv. Nettstedet PirateReverse.info har spesialisert seg på å gjenåpne nettsider som har blitt blokkert av britiske nettleverandører.

Og det tok ikke lange tiden før de førte Movie2K (den største av de to) til listen.

Flere hjelper til
Fra før av har de laget proxy-løsninger for både The Pirate Bay, H33t, i tillegg til en rekke andre store og små fildelingsnettsteder.

Men Piratereverse.info er ikke alene. En annen aktør er pirateproxy.net. De sluser primært britiske brukere videre til blokkerte Pirate Bay, men nå sier de at de også vil hjelpe Movie2K-brukerne å trosse sensuren.

Kan bli sånn i Norge også
Den britiske virkeligheten kan bli vår før vi aner det.

I februar i år la kulturminister Hadia Tajik fram et forslag til endringer i åndsverkloven der det ble åpnet både for blokkering av piratnettsteder og privat overvåking av fildelere uten å måtte fornye konsesjon.

Lovendringene gikk for tre uker siden gjennom ved førstegangsvotering i Stortinget, og alt tyder på at loven vil bli vedtatt.

Kilder:
Torrentfreak.com
BBC

Annonse