Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Windows 8.1 kommer i testversjon alle kan prøve 26. juni. Trolig er den endelige versjonen ferdig på tampen av sommeren.

Test Windows 8.1 neste måned

Microsoft bekrefter det nye navnet.

Microsoft bekreftet i går at Windows Blue' endelige navn blir Windows 8.1 (som tidligere ryktet).

Prøv gratis-oppdateringen 26. juni
Stor-oppdateringen (for dette er ingen Service Pack) blir gratis, og kommer trolig i endelig versjon i løpet av sensommeren, men en allmenn 
testversjon kommer 26. juni, i forbindelse med Microsofts BUILD-konferanse i San Fransisco.

Den endelige versjonen blir tilgjenglig for nedlsating via Windows Store. Planen videre er å rulle ut alle app-oppdateringer og OS-oppdateringer der.

Nå er det 70 000 apper i Windows Store
Microsoft brukte også kunngjøringen til å gjøre verden oppmerksomme på at Windows Store nå har 70 000 apper, blant annet Twitter, eBay, Netflix, CNN og spill som Temple Run: Brave, Bejeweled LIVE og Angry Birds Star Wars. Microsoft lover å dele mer om forbedringene i Windows 8.1 i ukene fremover.

Microsoft negative til negativ pressedekning
Fredag forrige uke så Microsoft seg nødt til å forsvare seg mot den massive kritikken mot Windows 8, i blogg-innlegget «
Staying Centered», forfattet av Frank Shaw, «Corporate Vice President of Corporate Communications».

Shaw skriver blant annet:

«Det er mange fordeler med å leve i en verden som er så tilkoblet. Tilbakemeldinger er umiddelbare. Svake signaler forsterkes lett. Stemmer kan bli hørt.

Selvfølgelig har hver fordel en ulempe. I denne verdenen hvor alle er en utgiver, er det en trend mot det ekstreme der de som ønsker å skille seg ut velger å bruke sensasjonlisme og overdrivelse istedet for nyansert analyse. 

I denne verden hvor sidevisninger er valuta, er varmen ofte mer verdsatt enn lyset. Sterke svart-hvitt-karikaturer er ofte mer verdsatt enn nyanser av grå.»

Shaw lenker blant annet til to saker: Financial TImes' artikkel «Microsoft prepares rethink on Windows 8 flagship software», og The Economist' «Microsoft blues».

– 100 millioner solgte
Videre påpeker Shaw at det å selge 100 millioner lisenser er en god ting, jo det er det selvsagt, men dette er altså OEM-tall. Det er jo ikke slik at 100 millioner kunder har gått til sin lokale databutikk for å plukke opp det nye OS-et, for det nye OS-et er forhåndsinstallert på alle nye PC-er, enten man liker det eller ikke.

Shaw avslutter med å hevde at Windows 8 er et bra produkt:

«Windows 8 er et godt produkt, og det blir bedre for hver dag. I motsetning til en boks med brus tilbyr et operativsystem ulike erfaringer til ulike kunder for å kunne møte ulike behov, og samtidig flytte hele bransjen mot en spennende fremtid for berøring, mobilitet, og sømløse, cross-enhet opplevelser.»
 

Kilde:
Microsoft

Stikkord: Microsoft, windows 8