Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tim Cook avslørte at det ikke kommer noen ny iPhone eller iPad før til høsten. Og skal man tolke Apple-sjefen ser det ut til at det kommer et helt nytt produkt neste år. (Ill.: John Bragg/Wikipedia)

Apple bekreftet det alle venter på

Det kommer en helt ny produktkategori.

Heldigvis for oss snakket ikke Apple bare om tallene sine i går.

Du må vente til høsten
For Tim Cook brukte også muligheten til å lette bittelitt på sløret angående selskapets planer for året og 2014.

For å gjøre det helt klinkende klart med en gang: det kommer ikke noen ny iPhone, iPad eller noen større Mac-oppgradering før til høsten, så glem alle ryktene om mai, juni eller juli-lansering av iPad 5 og/eller iPhone 5S.

Ikke bare tall
Gravd inne 
blant alle tallene sa Tim Cook blant annet til investorene sine at «vi har mange fler overraskelserpå lur. Våre team jobber hardt med helt ny utrolig maskinvare, programvare og tjenester som vi ikke kan vente med å introdusere i høst og i 2014».

Men enda mer interessant var dette, nemlig bekreftelsen på at Apple (trolig neste år) vil lansere en helt ny produktkategori:

«Vi kommer til å fortsette å fokusere på langsiktige strategier, og vi er veldig optimistiske med tanke på fremtiden.

Vi er med i store og voksende markeder. Vi ser store muligheter foran oss, spesielt med tanke på langsiktige planer i smartmobil og nettbrett-markedene, og styrken til vårt utrolige økosystem som vi har planer med å fylle opp med tjenester, ekspandert distribusjon, og potensialet i nye spennende produktkategorier.»

iPhone 6 får neppe 5"-panel
Cook poengerte også at selskapet ikke har noen som helst planer om å øke skjermstørrelsen på iPhone, i hvert fall ikke før de er overbevist om at det er rette veien å gå, og at det gir
større fordeler enn ulemper med tanke på app-støtte, funksjoner og oppløsning og kvalitet på panelet.

Forøvrig skrøt også selskapet av at det har blitt lastet ned innhold fra  App Store hele 45 milliarder ganger. Med et så høyt tall betyr det også at utviklerne tjener penger: Apple har nå utbetalt 53 milliarder kroner til utviklere siden oppstarten av programvarebutikken i juli 2008.
 

Kilde:
Macworld

Stikkord: Apple, ipad, iphone, mac