Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Intetannende OS X-brukere lures til å installere trojaneren via en falsk filmtrailernettside. Når trojaneren er installert viser den sine egne annonser i Chrome, Firefox og Safari. (Ill.: Doctor Web)

Trojaner kaprer Apple-side

Lurer folk med film-trailere.

Trojaneren Yontoo laget spesifikt for Mac er svært dårlig reklame for Apple.

Dårlig reklame

For når trojaneren har infisert en Mac viser den farlige annonser, også på Apples egen nettside. Trojaneren planter altså sine egne annonser, og den kan gjøre det ved hjelp av alle de mest brukte nettleserne; Chrome, Firefox og Safari.

Hackernes håp er selvsagt at annonsene skal generere annonsekroner ved visning, og ikke minst når noen trykker på dem.

En økende trend

Det er russiske Doctor Web som har funnet trojaneren, og som de mener er en del av en større satsing på virus-annonser. Selskapet har nemlig sett en stødig økning av denslags siden starten på året.

Yontoo er spesielt farlig fordi den er modulbasert, og av den grunn kan den oppdateres. Hvem vet hva hackerne kan gjøre med en mer avansert versjon når den først er tyv-installert.

Trojaneren installeres ved å lure folk til å trykke på spesialprogrammer på en filmtrailerside. Om noen lures til å gjøre dette får de spørsmål om de vil installere «Free Twit Tube», eller noe lignende.

Kilde:
The Next Web

Det er nok bedre å se trailere hos apple.com/trailers.
(Ill.: Doctor Web)
Den falske trailersiden.
(Ill.: Doctor Web)

Stikkord: Apple, sikkerhet, trojaner