Ad-away er blant appene som nå er kastet ut fra Google Play.Årsaken er at Google ikke liker programvare som stopper annonsene deres.

Annonse


Google kaster ut annonse-stoppere

Inntil nylig har Google Play vært full av apper som effektivt blokkerer for annonser.

Nå sier Google stopp. Som kjent lever de selv av annonser, og ser derfor trolig mørkt på programvare som saboterer forretningsmodellen deres.

Skarpt brev
Flere utviklerselskaper, blant dem AdBlock, Ad-Away og AdFree, har nå mottatt skarpe brev fra Google der de blir gjort oppmerksom på at appene deres strider mot Googles reglement.

I brevet, som skulle være strengt konfidensielt og bare en sak mellom Google og mottakeren, men som selvsagt havnet raskt på «ingen vet hvor dette kommer fra»-nettstedet Pastebin, heter det blant annet:

Annonse
– Etter en rutinesjekk…
Etter en rutinesjekk har vi kommet fram til at din app forstyrrer eller eller har forbindelse med en annen tjeneste eller annet produkt på en uautorisert måte. Dette bryter med den avtalen du har inngått med Google, og som er gjengitt ovenfor.

Det er likevel ingen ting i veien for at appene kan distribueres via andre kanaler enn Google Play. Så noen endelig slutt på annonse-blokkering kan ikke Google (eller for den saks skyld ITavisen) regne med å se.

Kilder:
CNet.com
Venturebeat.com

Les også digi.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse