Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apples Lightning Digital AV over 300 kroner: det er ikke bare en kabel, men en liten PC med iOS og AirPlay-støtte. (Ill.: panic.com)

Se hva som skjuler seg i Apple-kabelen

ARM CPU, minne og iOS.

Apples «Lightning Digital AV Adapter» som sender bilder fra iPads og iPhones via HDMI til TV-er er mer enn bare en simpel kabel.

Overraskende funn

Vi er litt overrasket over at ingen har dissekert denne kabelen før, men nå er det altså gjort, og det gir svar på hvorfor det tar noen sekunder før bildet dukker opp: kabelen inneholder nemlig en ARM CPU og 256 MB RAM som må starte en knøtt-versjon av iOS som igjen prosesserer video-signalene – dermed er det en grunn til at Apple skal ha 379 kroner for den.

Grøtete

Dette er også grunnen til at kabelen ikke leverer ekte 1080p, men 1600 x 900. Når det samme signalet vises på et 1080p-panel oppskaleres det trolig, noe som trolig også grunnen til at bildet ikke er fritt for «video-grøt»:

«Grøt» rundt tekst grunnet for lav oppløsning i forhold til kildefilen.
(Ill.: panic.com)

Har iOS

Panic, selskapet som åpnet opp kabelen, tror kabel-PC-en strømmer et AirPlay-signal (av en eller annen grunn, trolig for å dytte folk over til AirPlay) og at dette er grunnen til at den har en ARM CPU og bitteliten iOS-kjerne.

Mer teknisk informasjon her.

Kilde.
9to5mac

Stikkord: Apple