Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den svenske kortdeleren tjente trolig svært gode penger på å dele Viasat og Canal Digital-TV-pakker - han hadde 1800 kunder.

Svensk pirat fikk dom på 37 millioner kroner

Må ut med gigantbeløp for «cardsharing».

En svensk TV-kortdeler må ut med svimlende 37 millioner svenske kroner og sone ett år i fengsel.

Ett år fengsel og millionerstatning

Svensken som delte Viasat (Viasat AB får rett under 17 millioner svenske kroner i erstatning) og Canal Digital-abonnement (Canal Digital Sverige AB er tildelt rett under 20 millioner svenske kroner i erstatning) med mange andre må altså ut med et svimlende beløp.

David Würgler fra Nordic Content Protection – STOP har ført saken for parabolselskapene, og har følgende å si om dommen:

– Det viser hva som står på spill, og hva selskapene taper på piratvirksomhet. Han legger til at han selv ble overrasket over det høye erstatningsbeløpet: – Vi er ikke vant til å se erstatninger i denne størrelsesorden på disse breddegrader.

Hadde stor formue

Erstatningssummen er svært høy, men så hadde også piraten mange kunder: hele 1800 – dette ga altså rekorderstatning i Norden for en slik sak. Svensken fikk også beslaglagt eienom til en verdi av 14 millioner svenske kroner.

Würgler er selvsagt godt fornøyd: – Vi har kommet dithen at sakene blir tatt alvorlig av domstolene i Danmark, Sverige og Norge. Det sendes et tydelig signal.

Kilder:
Forbrukerelektronik.dk
Stopnordic.com

Stikkord: fildeling, pirat, tv