Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Beskytt deg mot dette ved å sette dine liker som private. Du behøver ikke slette noe, men vennene dine vil ikke se dem.

Beskytt Facebook-profilen før du avslører alt

Slik gjør du før det nye søket kommer.

Når Facebook nå sakte men sikkert ruller ut «Social Graph», den nye avanserte Facebook-interne-søkemotoren, vil søkeresultatene avsløre alt du har likt gjennom årenes løp.

Kan by på problemer for millioner

Og det er kanskje ikke alt man har lyst til å dele med verden av selsomme sider man er fan av på Facebook.

Humor eller ikke; for en potensiell arbeidsgiver kan det være lett å bla til neste person om det viser seg at man liker ting arbeidsgiveren ikke ser på som positivt.

Du mister ingenting

Det som er den store fordelen med å gjøre bruke denne veiledingen, er at man ikke fjerner det man liker, og dermed mister man heller ikke oppdateringer fra sidene man abonnerer på.

Merk at man ikke kan sette én eller flere enkelt-«likes» som privat, man man kan skjule hele kategorier.

Slik beskytter du deg før stormen

1. Gå til denne siden og trykk «edit» (rediger).

2. Fjern flaue sider ved å trykke X-tegnet om ønskelig.

3. Bla ned til en av de andre kategoriene på listen og endre personverninnstillingen til «Only me» (bare meg).

4. Flytt så over de flaue liker-sidene du fortsatt vil ha med deg (det spiller ingen rolle om det er feil kategori) til en av de andre kategoriene, som f.eks. bøker, fjernsyn eller spill.

5. Trykk så «done editing».

Dermed vil ingen av vennene dine se hva du liker, men du vil likevel få oppdateringene.

Fortsatt usikker på hvordan du gjør dette? Ta en titt på dette klippet:

Kilde:
Lifehacker

Stikkord: facebook, Tips