Sony-sje Kaz Hirai var på hugget på CES i går, og startet showet med en brak, indtroduserte nye Xperia, nye panaler og 4K-innhold samt noe tilbehør. 4K-innholdet kan bli Sonys bærebjelke fremover.

Annonse


Sony: – Vi glemte hvem vi var

Las Vegas (ITavisen:) Sony var den siste pressekonferansen vi var innom i går 17:00 Vegas-tid, og det er ikke tvil om at de var selskapet som prøvde å imponere oss mest, men hva var meldingen de ville ha frem, og hva ville de vise oss?

CEStrond

En stor, stor oppgave

Den nybakte (kun 9 måneder har han vært i stillingen) Sony-sjefen Kazou (Kaz) Harai har mye å bevise når han nå skal prøve å ikke bare samle produktene for å kunne fungere seg i mellom i et hav av produkt-grupper, men også finne tilbake til en ny Sony-sjel tuftet på den gamle-innovasjonsgløden, men med blikket stødig plantet i retning tjenester, skyen og tilkoblede enheter på tvers av de mange produktgruppene.

Digital-bilder, spill og mobiler er Sonys satsingsområder, messer Harai fra scenen, som han virker oppriktig glad i å stå på.

Annonse
Etter at Sony startet fem-minutters «showet starter»-nedtellingen med tilhørende video to ganger, var det endelig duket for avsløringene.

P1000715
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Sony har mye å ta tak i

Med et voldsomt brak (lyd-anlegget var av kino-kvalitet) startet Sony pressekonferansen med en fargerik video fullstappet med lynkjappe klipp med produkter fra samtlige segmenter.

Alt var på plass: mobiler, TV-er, nettbrett, God of War, hodetelefoner… og Walter White. Sistnevnte skulle hinte om noe ganske kult, noe som faktisk kan redde Sony på underholdningsfronten. Mer om dette litt lengre ned i artikkelen.

Fullstappa.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Hirai starter showet med å skryte (rettmessig) av selskapets nye digitalkamera RX-100 som har høstet svært gode kritikker. Den nye og slanke plast-PS3-en ble også nevnt, og Hirai påpekte at han mener han har levert det han lovte ved å samle Sony-riket under ett ved blant annet å selge Android-nettbrett og mobiler under Xperia-merkenavnet.

Xperia Z

Først ut: Xpera Z er Sonys nye Android 5″ topp-mobil (ingen overraskelse). Den har en fire-kjernet Qualcomm S4-CPU og LTE. Sony hevder skjermen er like god som en full-HD-TV-skjerm. Det er Bravia Engine 2 som skal sørge for dette.

P1000718
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Den har 13MP-kamera og Exor RS for mobil-HDR-video. Det ble ikke snakket noe som helst om programvaren, men mye om NFC. Sony One Touch er basert på NFC-teknologi og skal gjøre det mulig å koble veldig lett til hodetelfoner og til andre enheter. Sony brukte veldig mye av pressekonferansen på å snakke om dette og tilbehøret. Hodetelefoner og en liten NFC-høytallerball ble vist frem. One Touch er også integrert i Sonys Soundbar.

Sony Personal Contenct Station er en NAS-lignende 1TB-nettverktslagringsboks Det kule er at den også støtter NFC-backup fra Xperia-mobiler.

P1000719
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)
Xperia Z tåler mye drikkevann.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Nytt Bravia-panel

Et nytt fargepanel var neste avsløring: Sony Triluminos er navnet. Denne teknologien blir å finne i Sonys 2K og 4K 2013-TV-er, og skal gjøre fargene enda mer knallsterke og flotte. Av det vi så ser de virkelig ut til å levere varene, men selvsagt kjører de fargeoptimalsert video akkurat for deres TV-er, så det er litt tidlig å si hvordan den nye generasjonen Bravia-TV-er vil klare seg mot LG og Samsung.

Triluminos skal også komme på Vaio-bærbare for å gjøre panelene i forskjellige størrelser enda bedre, og med Magnetic Fluid Speakers (hva dette innebærer vet vi ikke) håper Sony å endelig levere god lyd på syltynne TV-er.

Dette kan være Sonys redning

Endelig noe unikt: Sony lover å levere 4K-innhold, de eier jo tross alt et filmstudio – tidligere utgitte, såvel som nye filmer skal optimaliseres og remastres for Blu-Ray. Akkurat som med PS3 og Blu-Ray har de nå altså en unik mulighet til å selge egen maskinvare takket være denne gangen eget innhold og teknologi som er å finne i svært mange konsoller rundt omkring i verden. Det er for lengst bekreftet at PS3 skal støtte 4k-innhold.

Her har Sony en fordel med egne TV-er, filmstudio, opptaksutstyr, kino-projektorerer og filmer. Det er i vår disse 4K-optimaliserte filmene kommer. Sony blir først på markedet med dette, men om det er snakk om USA først og Europa og resten av verden senere, det vet vi ikke.

Amerikanere vil uansett være først med å kunne laste ned ned 4K-filmer fra sin egen sofa. Det er ganske kult. Vi håper Sony har servere for å kunne ta unna trafikken når 4K-filmene skal ned.

Sonys store styrke: 4K-innhold.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Nye Vaio-bærbare

Nye Vaio-bærbare. Duo og Tap-modellen er oppgradert. Sistnevnte er en alt-i-ett-maskin, og det var mer eller mindre alt Sony ville si om dem.

Av andre produkter som ikke ble gitt så veldig mye tid kan vi nevne andre-generasjons X-hodetelefoner. De ble vist fort frem med tilhørende gode omtaler fra et par, tre tester. Dette er hodetelefoner som skal konkurrere mot Dr. Dre Beats og lignende, og de ser virkelig kule ut og har et særegent design.

Andre generasjons X-hodetelefoner.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

– Vi glemte hvem vi var en stund, innrømmet damestammen i Sony i avslutningsvideo. – Det skal bare være et ord på våre kunders lepper: «Wow».

Sony er på hugget, mer enn alle andre selskap vi har vært på besøk hos oss CES. De ønsket virkelig å imponere, og vi skal være glade for at de virker dedikerte til å levere skikkelig kvalitets 4K-innhold.

2013 blir året bildekvalitet når nye høyder, men Sony er langt fra de eneste om å konkurrere i dette segmentet. Hva angår nye produkter (TV, mobiler, nettbrett) differensierer de seg ikke fra konkurrentene, men de har altså det mulige esset i ermet: 4K-innholdet. Det blir spennende å se om de klarer å kapitalisere på det.

Sony viste som LG og Samsung frem en 4K OLED prototype-TV, men demonstrasjonen gikk ikke så bra:

Først BIOS...
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)
...så Windows-boot-menyen...
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)
...og til slutt et kjipt Windows-skrivebord. Ingen god presentasjon av 4K OLED-TV-en. Det kan ikke ha føltes godt for Sony.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse