Ny runde i den lange rettssaken mellom Apple og Samsung. Denne gangen vant Samsung slaget.

Annonse


Møtes i retten igjen

I slutten av august falt dommen: Samsung hadde ifølge juryen i Northern California District Court med vitende og vilje kopiert Apple i fem av de seks tilfellene retten behandlet.

Knusende nederlag
Dommen var et knusende nederlag for Samsung, som mente at Apple hadde kopiert dem.

Dette fikk de imidlertid ikke medhold i. Ikke ett eneste Apple-patent ble kjent ugyldig, selv om juryen ikke fant at nettbrett-ideen generelt kan sies å være Apples eiendom.

I gang igjen
Men saken er ikke over med dette.

Annonse
I kveld norsk tid barker de to sammen igjen i California. Denne gangen gjelder det tre ting som ikke ble avklart i den forrige runden.

Vil ha ned summen
Det ene er erstatningssummen på over en milliard dollar (nøyaktig $1 049 343 540 – om lag 5,9 milliarder norske kroner) som Samsung ble dømt til å betale. Samsung ønsker en ny vurdering i håp om å få ned summen.

Apple krevde opprinnelig 2,75 milliarder dollar (om lag 15,4 milliarder kroner), så slik sett slapp Samsung billig unna.

Hva skal forbys?
Den andre biten gjelder salgsforbudet i kjølvannet av dommen. Apple leverte en liste over de produktene de ville forby Samsung å selge i USA. De fleste av disse var imidlertid utdaterte modeller, noe som gjorde et salgsforbud relativt meningsløst.

Apple kom derfor med en oppdatert liste over modeller som i dag er på markedet. Men skal disse stoppes, må det trolig skje i en ny rettssak som er berammet i 2014. Det gjelder primært Galaxy Note II, Galaxy SII og SIII mini. I samme sak vil Samsung forsøke å forby Apples iPhone 5 og iPad Mini.

I saken som starter i dag vil trolig Apple prøve å fremskynde forbudet mot Samsungs eksisterende modeller.

Tør de å anke?
Det tredje punktet gjelder spørsmålet om anke.

Samsung kan komme til å forlange omkamp. Men dette kan også være risikabelt, siden de jo endte opp med en dom som var langt mildere enn den Apples advokater gikk for.

Helt annerledes i andre land
I andre land enn USA har lignende rettssaker fått et helt annet utfall.

I Japan måtte Apple betale erstatning til Samsung, i Sør-Korea mente retten at begge selskapene var like skyldige og i Storbritannia ble Apple tvunget til å be Samsung om offentlig unnskyldning fordi de hadde påstått at de hadde kopiert iPad.

Kilde:
CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse