Siste runde i krigen mellom Samsung og Apple endte med seier for Apple.

Annonse


– Apple visste ingen ting

I august i år falt dommen i den mye omtalte patentsaken mellom Samsung og Apple.

Knusende kjennelse
Kjennelsen var knusende for Samsung, som bare fikk medhold på noen få og mindre vesentlige punkter.

Apple vant fram på nesten alle punkter, og Samsung måtte ut med over en milliard dollar (nøyaktig $1 049 343 540) til sin konkurrent og samarbeidspartner. Det opprinnelige kravet fra Apple lå på 2,5 milliarder dollar.

Juryen fant at Samsung med vitende og vilje kopierte Apples i fem av de seks tilfellene retten skulle behandle.

Annonse
Oppvask etterpå
I etterkant av saken har Samsung hevdet at juryformannen Velvin Hogan ikke fortalte retten at han i 1993 ble saksøkt for brudd på en kontrakt med harddiskprodusenten Seagate, som Samsung har eierinteresser i.

Til alt overmål viste det seg at Seagates advokat i prosessen mot Hogan er gift med en partner i det samme advokatfirmaet som representerte Samsung i San Jose. Hogan begjærte seg for øvrig konkurs etter konflikten med Seagate.

At Hogan ikke opplyste om Seagate-søksmålet reiser spørsmål om han var partisk, hevdet Samsung. Deremd fikk de retten til å beordre Apple til å redegjøre for hva de visste om den gamle saken.

– Visste ingenting
Ifølge et nytt dokument som Apple nå har levert fra seg til domstolen ble Apples advokater først informert om forholdene rundt Hogan og Seagate gjennom et søk i åpne kilder.

De kikket imidlertid ikke på konkursbegjæringen. Og ifølge dokumentet var det ingen på Apples juridiske lag som ante noe om Seagate-saken før Samsung brakte det opp i etterkant av saken mellom Apple og Samsung 19 år senere.

Dermed faller trolig Samsungs argumenter på sin egen urimelighet dersom ikke Samsungs advokater mot formodning kan bevise at Apple-advokatene lyver.

Kilde:
Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse