Bare Apple: prøver du å lage en slik, må du fra nå av finne deg å møte i retten.

Annonse


Patent på «rektangel med runde hjørner»

– Det er uheldig at patentlovgivning kan bli manipulert til å gi ett selskap monopol på rektangler med avrundede hjørner, uttalte Samsung etter at de tapte den berømte saken mot Apple i USA.

Nå er det godkjent
Den gangen lå patentet bare og ventet.

Nå er det ifølge Wired.com godkjent.

Dermed er det ikke lenger mulig for noen andre å lage nettbrett som ligner Apples iPad, slik nettbrettet er beskrevet i patentdokumentet.

Annonse
– Ingen grunn til panikk
Likevel er det ingen grunn til å fortvile verken for Samsung, Sony, Asus eller noen av de andre som lager alternativer til iPad der ute.

– Dette patentet gir ikke Apple noen nye fordeler. Dette fordi det ikke finnes noen der ute som prøver å markedsføre en iPad-dobbeltgjenger, sier førsteamanuensis Lea Shaver ved Indiana University’s McKinney School of Law til Wired.

Patentet går ikke bare på formen, men også på «Home»-knappen. Formen på denne er rund på en iPad, og patentet betyr dermed at alle andre må lage den annerledes.

– Ikke sett kameraet der!
Også plasseringen av kameralinsen på midten øverst er tatt med i patentet. Det betyr at andre må legge kameraet til venstre, på siden eller nederst på brettet.

Endelig er den runde «bobleformen» på baksiden beskrevet i detalj, slik at man er sikker på at Samsung eller andre ikke velger samme løsning her.

– Galaxy Tab er innenfor
Professor Shaver påpeker imidlertid at Samsungs Galaxy Tab ikke bryter med det nye patentet.

Dette fordi Samsungs nettbrett har verken har en sentrert sirkel nederst eller et kamera på midten øverst. Dessuten er vinkelen på bakpanelet ulik.

Galaxy-nettbrettet har i tillegg et annet forhold mellom bredden og høyden.

Les også digi.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse