Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Her forteller Jeff Gundlach at han mener Apple er sterkt overvurdert. (Ill.: CNBC)

– Apple har mistet evnen til innovasjon

Finansguru ser mørkt på selskapets fremtid.

Siden September har Apple-aksjen falt med 20 prosent, og mange mener den skal enda lenger ned.

– Sterkt overvurdert
Vi snakker om et svært høyt nivå her, for gårsdagens kurs på 558 dollar (3207 kroner) er en astronomisk sum selv for en amerikansk industriaksje. Men i midten av september lå den på 705 dollar (4052 kroner)

Likevel mener finansguruen og investoren Jeffrey Gundlach i selskapet Doubleline Capital i USA at aksjen er sterkt overvurdert.

– En besettelse
Til den amerikanske TV-kanalen CNBC (se video under) sier han at investorene er besatt av Apple, og at de ikke skjønner at selskapet for lengst har sluttet å finne på nye ting. De har rett og slett mistet evnen til innovasjon, mener han.

– Når de begynner å endre størrelsen på produktene sine, skjønner du at de ikke akkurat driver med innovasjon lenger. Jeg lurer på om de snart kommer med «tutti frutti»-iPad i mange ulike farger, uttalte han.

– Neida, de vil stige til 1000!
Gundlach mener at aksjen kommer til å falle helt ned til 425 dollar (2443 kroner), men innrømmer samtidig at han har undervurdert Apple-aksjen grovt før.

Brian White i Topeka Capital Markets mente i april i år at Apple-kursen ville nå helt opp til over 1000 dollar (5748 kroner) i løpet av de neste 18 månedene.

Tiden vil vise hvem som får rett…

Her kan du se selv hva Jeffrey Gundlach mener (Apple-omtalen begynner ett minutt og 16 sekunder inn i videoen):

Stikkord: Apple