xBox Music kan bare streames til «8»-enheter.

Annonse


Nå kommer Xbox-musikken

Microsoft lanserer i morgen sin nye musikktjeneste Xbox Music både i Norge og internasjonalt. Dermed får Spotify, Wimp og Sonys Music Unlimited nok en konkurrent.

Gratis til Win8-enheter
Xbox Music er som navnet tilsier primært beregnet på XBox 360-brukerne. Gjennom din Xbox Live konto kjøper du et såkalt Music Pass til 99 kroner måneden eller 990 for et helt år.

Enkelte land får også et gratis reklame-alternativ a la Spotify, men dette kommer dessverre ikke i Norge.

30 millioner sanger
Utvalget er det ikke noe å si på. Du kan velge mellom over 30 millioner låter.

Annonse


– Nordmenn får faktisk et bedre tilbud enn amerikanerne. Dette fordi vi i tillegg til den internasjonale katalogen også får med oss norske artister, sier Xbox-ansvarlig Erik Kleven i Microsoft Norge til ITavisen.

Og føler du behov for å høre musikk andre steder enn for an PC-en kan musikken strømmes gratis videre til enheter i Windows 8-familien i tillegg (brett, mobil og PC).

Zune for Windows 7
XBox Music støtter ikke eldre Microsoft-OS-er på PC. Med andre ord det kun Windows 8 eller Windows Mobile 8-baserte enheter som støttes. Derimot lover Microsoft både iOS- og Android-app for XBox Music etter hvert.

I USA vil brukere av eldre telefoner og programvare fortsatt kunne bruke Zune. Men Zune på Xbox har ikke musikk i Norge, og kommer heller ikke til å få det.

Xbox Music er oppe fra i morgen av, men det vil gå noe tid før det rulles ut til alle.

– De som er mest aktive på Xbox Live vil få prioritet. Men mellom 23. og 26. oktober vil alle ha tilbudet, sier Kleven.

Kilder:
The Verge

Microsoft.com

Gizmodo.com.

Annonse