I denne reklamen får en flypassasjer hjelp i siste liten av en Apple-representant som tilfeldigvis er medpassasjer. For dumt, mente så mange at Apple valgte å fjerne den fra nettet.

Annonse


– Dette ble for dumt, Apple

Vanligvis pleier Apple å fortsette å vise fram reklamer fra den gang da. For eksempel ligger det fortsatt en reklamefilm for iPhone 4 fra 2010 på YouTube.

Sporløst borte
Men den nyeste kampanjen deres er åpenbart et unntak. For etter å ha vært vist med brask og bram under OLs åpningsseremoni i sommer, er den nå sporløst forsvunnet.

Vi snakker om den såkalte Genius-reklamen, der folk som har et akutt problem plutselig får hjelp av en kyndig Apple-ansatt ved den såkalte Genius Bar (disk i Apple-butikker der support-personellet jobber).
«Denne videoen er privat», er alt som står når du prøver å starte reklamefilmen fra Apple på YouTube.
Hjelp på flyet
I en av filmene holder en flyplassasjer febrilsk på med å forberede en presentasjon som han ikke helt får til.

Som troll av eske dukker det opp et Apple-Genius, og presentasjonen blir dermed reddet ved hjelp av Apple Keynote, konkurrenten til Microsofts Powerpoint.

Annonse
Hjelper til med fødsel
I en annen blir en PC-kjøper som tror han har kjøpt en Mac fortalt at at han er blitt lurt. Dette fordi maskinen hans verken har iPhoto, iMovie eller Garagaband ombord.

Og i den tredje – og kanskje etter manges mening den dummeste – hjelper et Apple-ansatt «genius» til med en fødsel. Han kan det også, liksom…

Fjernet fra nettsider og YouTube
Det var delte meninger om reklamekampanjen da den gikk. Mange mente den undervurderte og til og med tråkket på vanlige databrukere. Andre mente at den rett og slett bare var dum.

Nå har Apple åpenbart tatt kritikken til seg.

Men du kan se dem likevel
Reklamene er nå fjernet både fra Apples egne reklamesider og fra selskapets YouTube-kanal. Du kan likevel fortsatt se videoene via nettstedet Yotu.be (stor takk til xRun!):


Kilder:
MacRumours.com
ArsTechnica.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse