Slipp grafikken løs!

Annonse


Dette vil de gjøre for å stoppe Windows 8-piratene

Som alltid når det kommer et nytt operativsystem fra Redmond oppgraderes anti-pirat-teknologien, og nå går Microsoft lenger enn noen gang.

Strenge krav

Selskapet vil låse ned hele OSet ved hjelp av UEFI og BIOS, samt ved hjelp av sine OEM-partnere, altså PC-produsentene.

OEMs vil faktisk måtte be Microsoft om å få Windows 8-nøklene. Deretter blir denne nøkkelen låst til hver enkelt PC ved hjelp av BIOS eller UEFI.

Man kan likevel stusse over hva som er poenget når Windows 8 allerede har havnet på nett, i form av en OEM-versjon volum-lisens-versjon.

Annonse
Les også: Og DER var den ute på piratnettet.

60 dager uten å aktivere

Likevel, slik det per dags dato må pirater bruke felles nøkler for installasjon av OSet, men dette er ikke den samme nøkkelen for å aktivere programvaren.

Med andre ord blir OSet låst etter 30 dager (man kan ved hjelp av denne veiledningen få 30 dager til, helt lovlig), og det går heller ikke an å tilpasse brukergrensesnittet på en ikke-aktivert versjon.

Brukere som ikke har aktivert OSet får også en fullskjerms-beskjed om å aktivere med jevne mellomrom.

Likevel tipper vi det ikke er altfor lenge til noen finner ut av hvordan man lurer OSet til å tro det er aktivert. Det er alltid en vei rundt.

Låst til Microsoft-butikken?

Det har også kommet krass kritikk fra utviklere som mener at Microsoft nå låser ned OSet sitt alt for mye. De frykter at etterhvert blir nødt til å selge spillene sine gjennom Microsofts egen butikk.

Det er selvsagt dårlig nytt for Valve (– Windows 8 vil bli en katastrofe) med sin digital-distro-plattform Steam. Også id Softwares John Carmack er skeptisk til veien Microsoft nå tar, og ser ingen forbedringer i Windows 8 det er verdt å ha.

Kilde:
Maximum PC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse