OL har tydeligvis ikke tatt høyde for at folk selv oppdaterer. Her fra åpningsseremonien.

Annonse


– Ta det rolig!

London-OL har vært planlagt i årevis, og alt er lagt til rette for et arrangement på skinner.

Trøbbel for TV
Men en ting glemte tydeligvis OL-komiteen: Folk bruker mobilen til å oppdatere resten av verden om hva som skjer på bane og stadion.

Og det så til overmål at alle Facebook og Twitter-oppdateringer skaper trøbbel for TV-overføringene.

119 millioner meldinger
Bare under åpningsseremonien fredag ble det sendt over 100 millioner meldinger fra stadion.

Annonse


Og da snakker vi bare om kinesere som oppdatert sitt eget «Facebook», Weibo. Hvor mange meldinger som ble sendt totalt, og hvor mange av dem som ble sendt fra London har den olympiske komiteen og teleselskapene ennå ikke oversikt over.

Sykkelrittet lammet
Lørdagens sykkelritt for menn var plaget av hakk i TV-overføringen. Lyd og bilde var på plass, men data om selve løpet uteble. Også kommentatorene hadde trøbbel. De fikk rett og slett ikke vite om hverken passeringstider eller rekkefølge i perioder.

Nå går mobilselskapene ut og ber folk roe ned bruken litt.

– Send på andre måter
– Vi vil ikke at folk skal slutte å oppdatere sosiale medier. Men vi spør om folk kan sende meldinger på andre måter, sier en talsmann for IOC til Reuters.

Hva «andre måter» er, blir ikke spesifisert. Men talsmannen sikter nok til gode, gamle tekstmeldinger. Og de kan som kjent også lamme nettverk…

Advart på forhånd
IOC-talsmannen sier at det spesielt er ett nettverk som blir overbelastet, og at forhandlinger om trafikkdeling selskapene imellom nå er i gang.

Ingen skal si at det har manglet på advarsler. For allerede i fjor uttalte Londons ordfører Boris Johnson at nettverkene ville bli overbelastet når hundretusener av tilskuere samtidig skal oppdatere vennekretsen om det som skjedde.

Det er likevel uklart hvor stor effekt en eventuell reduksjon i mobilbruken vil ha. For IOC-talsmannen som ber folk roe seg, innrømmer også at dette ikke vil ha den helt store effekten.

– Dette er et nettverksproblem som vi jobber med, sier han kryptisk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse