Metro med en kombinasjon sammen med det klassiske Windows-skrivebordfet.

Annonse


Dette er nyheten Windows-folket har ventet på

Microsoft har på sin Windows 8-blogg avslørt hvordan støtten for flere skjermer blir i Windows 8.

Spennende avsløringer

Og den blir mye bedre enn alle andre versjoner av Windows. Mange var helt avhengig av ekstra programvare for å være produktiv i Microsoft-OSene med mer enn en skjerm, men nå blir de viktige funksjonene bakt inn.

Det virker som om noen hos Microsoft var litt kjappe med å publisere nyheten, for nå er den ikke lenger tilgjengelig (men YouTube-klippet er heldigvis ikke tatt ned). Heldigvis sparte Neowin.net på informasjonen.

Metro med en kombinasjon sammen med det klassiske Windows-skrivebordfet.
(Ill.: Microsoft)

Du har valget

Har du to skjermer og har lyst til å kjøre Metro UIet på den ene, og det klassiske skrivebordet på den andre er ikke dette noe problem – og nå får endelig hver skjerm sin egen verktøylinje

Annonse


Det er også innebygget støtte for å sette en skrivebordsbakgrunn for alle skjermer, eller definere ulike bakgrunner til skjermene, det er bare å høyreklikke i bakgrunns-oppsettet. Windows kan til og med bla igjennom bakgrunnene dine og automatisk velge de som passer best for skjerm-oppsettet.

Full-skjerms Metro på den ene, litt mindre skjermen, Windows-skrivebordet slik vi kjenner det før Metro på den andre.
(Ill.: Microsoft)

Metro-innstillinger overalt

En av de viktigste forbedringene er selvsagt at verktøylinjen nå vises på alle skjermer. Du kan i tillegg velge om verktøylinjen skal være lik på alle skjermer, eller bare vise den verktøylinjen som ble brukt for å åpne den applikasjonen du har oppe.

Charms-verktøylinjen som er en del av Metro-grensesnittet vil i Windows 8 kunne hentes frem uansett hvilken skjerm du jobber i.

Eller bare det gode gamle brukergrensesnittet med to verktøylinjer.
(Ill.: Microsoft)

Kilder:
Neowin.net
blogs.msdn.com

5706.taskbar_2d00_properties_5f00_thumb_5f00_365dc
(Ill.: Microsoft)
0702.span_2d00_cpl_2d00_3_5f00_5769d294
(Ill.: Microsoft)
5127.cpl1_5f00_076bb232
(Ill.: Microsoft)

Annonse