Google-mobil konsept fra 2006.

Annonse


Ikke akkurat iPhone

Steve Jobs forklarte som kjent i sin biografi, skrevet av Walter Isaacson, at han var villig til å starte en atom-krig mot Google, for det han oppfattet som regelrett kopi av Apples smartmobil-ideer.

Se også skjermbilder av det gamle Android-OSet hos ITavisen.

Stjal de Apples ideer?

Nå er det ikke akkurat sånn at PC-bransjen ikke er kjent for å stjele fra hverandre, men Jobs kan ha hatt et poeng uansett. Ikke minst fordi daværende Google-sjef, Eric Schmidt, satt i Apples styre såvel som Googles.

For nå har det dukket opp konseptbilder (i forbindelse med en Google vs. Oracle-rettsak) av Googles første mobil fra 2006, og den ligner mer på dagens Blackberry, og smartmobilene som var på markedet før iPhone, enn dagens Android-mobiler.

Berøring ikke et krav

Det er ikke lagt vekt på berøring da skjermen er liten og de fysiske knappene er mange, og det var ikke engang et Google-krav at Android-panelene skulle støtte berøring.

Etter at Apple lanserte iPhone kan mye tyde på at Google endret sine planer og satset alt på store berørings-paneler.

Dream kom først i 2008

For i oktober 2008, ett år etter iPhone-lanseringen (iPhone ble lansert i januar året før), kom den første mobilen med Android-OSet, den ble produsert av HTC og het HTC Dream/G1. Den hadde komplett tastatur, men dette var utskyvbar noe som muliggjorde mye mer plass til berørings-panelet.

Det er nesten komisk å lese spesifikasjonene på denne mobilen i forhold til hvilken kraft vi har i hendene i 2012. Utviklingen har vært enorm:

* ARMv9 200MHz CPU.
* 64MB RAM og ROM.
* miniSD.
* 2 MP-kamera.
* USB.
* Bluetooth 2.1.
* QVGA-panel (320×240) – 16 bit.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse