poster2

Annonse


Denne Mac-en er norsk

Norske Joakim Ulseth (20) har laget et skikkelig lekkert iMac-konsept inspirert av iMac Touch-prosjektet til Jan Michael Cart. Det har lenge også vært ryktet en iMac med berørings-panel, ikke minst grunnet dette Apple-patentet.

Kult iMac-konsept

Konseptet ble veldig fort plukket opp av de største utenlandske Mac-bloggene, men vi ville vite litt mer om designeren Ulseth og hans Apple-ideer.

Ulseth studerer 3D og Animasjon på Norges Kreative Fagskole i Trondheim, og har senere planer om å studere i Australia, nærmere bestemt på Motion Graphics and 3D-Animation i Brisbane for å skaffe seg Bachelor-grad.

Joakim Ulseth (20) studerer 3D-design og er veldig inspirert av Apples og selskapets sjefs-designet Johnny Ive.
(Ill.: Joakim Ulseth)

Slik gjorde han det

Ulseth har brukt mange kvelder på prosjektet i løpet av tre måneder, men hvordan får han det til? Ulseth forklarer at konseptet er laget ved hjelp av Cinema 4D Studio r13, Adobe Illustrator CS5.5, Adobe Photoshop CS 5.5 og Adobe After Effects CS 5.5.

«Selve iMacen har jeg 3D-modellert helt fra bunnen av etter bilder og arbeidstegninger. UI (User interface) og OSet er laget ved hjelp av mange skjermbilder, og andre elementer jeg har satt sammen i Photoshop og Illustrator. Dette for senere å kunne animere de forskjellige layerne i After Effects, for å få det til å se ut som det er ekte», forklarer han til ITavisen.no.

Apples iMac-patent.
(Ill.: Patently Apple)

– Perfekt med stylus

Hvilke bruksområder tror du denne maskinen har? Hvordan kan den gjøre ting på en bedre måte enn den tradisjonelle kombinasjonen mus og tastatur?

«Bruksområder har jeg ikke tenkt så mye på, men en ting jeg hadde tenkt å implementere i filmen men som jeg droppet var spillet Angry Birds og appen DJay.

Disse ville gjort seg bra på en iMac med berøringsskjerm. Ellers så er det vel tegning med en stylus. Dette tror jeg kunne vært noe for den kreative verdenen, og selvfølgelig dagligdagse gjøremål som å se filmer og navigere nettet».

poster2
(Ill.: Joakim Ulseth)

Dette tror han Apple lanserer i 2012

Ulseth følger Apple tett, og har selvsagt også formeninger om hva han tror Apple kommer til å lansere i år.

«I år kommer Apple til å lansere en ny Mac Pro (forhåpentligvis) og det kommer nok også ny iMac, MacBook Pro og MacBook Air. Alle disse blir vel lansert mot sommeren, en gang etter at Intels nye Ivy Bridge brikke er på markedet.

Hvis ikke så kommer Macene samtidig med OSX 10.8 Mountain Lion. En ting alle venter på er selvfølgelig ny iPhone, og det kommer nok. Men om den kommer til sommeren eller til høsten er uklart. Den vil mest sannsynlig få et nytt design og kanskje en større skjerm (4”?)

Hva med en mindre iPad, en iPad Mini? Det har han ikke trua på:

«Ny iPad har vi allerede fått i år, så det vil vi nok ikke se før til neste år, og det vil nok aldri komme noe iPad med 7” skjerm.»

I iOS 6 (som Apple trolig skal vise frem på årets WWDC som starter 11. juni) håper han på widgets som blant annet kan vise informasjon fra Facebook, Twitter og vær-appen, for å nevne noen. Ulseth ønsker Live-icons (tenk Live tiles som i Windows Phone).

Tips til andre design-spirer

Den unge designeren har også gode tips til andre som ønsker å gjøre noe lignende:

«Det har vært veldig tidkrevende, og til tider frustrerende, men det ble til slutt ferdig. Tips til andre som vil gjøre noe lignende måtte eventuelt være å ikke gi opp. Ser du at dette kommer til å ta tid, så la heller det ta den tiden det trenger. Ikke «rush» prosjektet ditt.

Når jeg startet på dette, så var det en hel del ting jeg ikke kunne og ikke viste om jeg fikk til, men da lot jeg det bare ligge til jeg eventuelt hadde lært nok, eller funnet ut hvordan det kunne gjøres. Det er bedre å la ting ta litt lengre tid, slik at du får det resultatet du er ute etter!».

Om du har spørsmål til Joakim relatert til video, 3D-produksjon, Motion Grafikk eller animasjon nås han på hjemmesiden joakimulseth.com eller Facebook.

Spesifikasjoner:

* 27″ Retina Display.
* 4096 x 2304.
* Mountain Lion med Siri.
* Ivy Bridge i5 og i7.
* x2 Thunderbolt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse