Nokia Lumia 900 og andre Windows Phone 7-telefoner kan  fra 5. februar ikke lenger brukes som betalingsterminal for GoPayment.

Annonse


– Siste sjanse for Nokia

Den 8. april lanseres Nokias nye flaggskip-telefon Lumia 900 i USA.

Suksess med forgjenger
Når Windows-telefonen kommer til Norge, er ennå usikkert. Men de fleste regner med at den vil være å finne i butikkene i løpet av våren.

Forgjengeren Lumia 800 ble raskt verdens raskest selgende Windows-telefon, og Nokia forventer at 900 skal ta enda større del av kaka.

– Får ikke flere sjanser
Men mye mer enn det står på spill for finnene, skal vi tro kommentator Roger ChengCNet.com.

I en fersk kommentar skriver Cheng at Nokia ikke vil få flere sjanser på det amerikanske markedet om 900 feiler.

– Rammer også Microsoft
– Om den ikke blir en storselger, har både Nokia og Microsoft alvorlige problemer. En fiasko kan få varige konsekvenser, skriver han.

Cheng påpeker at USAs telegiganter så langt bare har solgt Windows-telefoner motvillig, og at all aktivtet kretser om iPhone og Android-telefonene.

Unntaket er T-mobile, som har hatt en viss suksess med Nokias Lumia 710. Men dette er en billig-telefon, og T-Mobile er som nummer fire i USA ikke den viktigste aktøren.

– Kan lide Palms skjebne
Dersom Lumia 900 går på trynet, kan det gå samme veien med Nokia som det gikk med Palm.

– Lumia 900 er, i motsetning til andre Nokia-telefoner som har funnet veien hit, faktisk et godt produkt. Trikset er å få folk til å bli oppmerksomme på den i et hav av iPhone og Android-telefoner. Klarer de ikke det, kan Nokia vinke farvel til sjansene for igjen å bli en viktig aktør i USA, avslutter Cheng.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse