Nye iPad.

Annonse


Her er den!

Vi har dekket kveldens iPad-pressekonferanse. Det nye nettbrettet kommer til Norge allerede 23. mars og har samme pris som dagens iPad 2.

Sammendrag fra Apple-pressekonferanse 7. mars:

* Apple startet med å avsløre at Siri kommer til Japan og at det er støtte for dette i iOS 5.1 som lanseres i kveld.

* Apple oppdaterer filmbutikken sin og lanserer samtidig en ny Apple TV med støtte for 1080p.

* Nye iPad (hva navnet er vet vi enda ikke – bare iPad?) ble vist frem. Den kommer til Norge 23. mars.

Samme design med 9.7″ panel, men langt kraftigere: fire kjerners A5X grafikk-brikkesett (to-kjerne CPU, tipper vi), iSight-kamera på 5 MP på baksiden, LTE/4G og selvsagt Retina Display.

* iMovie og Garageband oppdateres til iOS (for Retina-panelet) og iPhoto kommer til nevnte økosystem.

Oppdateres

Den ferske Apple-sjefen, Tim Cook, starter selvsagt eventet og er nå på scenen. Som alltid; selskapet starter med å skryte av hvor stor markedsdominans med sine iPhones og iPads. Cook viser også til Apple-butikk-tallene og viser frem et bilde av den nye på Grand Central i New York.

Neste ut: iOS-tallene. Første nyhet som er svært lite relevant for nordmenn: Siri kommer på japansk. Langt mer interessant: iOS 5.1 kommer i kveld som vi regnet med.

Ny Apple TV

Og ryktet om Apple TV med 1080p-oppløsning stemte. Det betyr selvsagt også at filmbutikken oppdateres med støtte for bedre kvalitet.

Apple TV oppdateres og får et helt nytt brukergrensesnitt og den nye boksen støtter iTunes Match og Photo Stream. Filmer kan også lagres i iCloud og strømmes til nye Apple TV.

Det nye Apple TV-grensesnittet.
(Ill.: The Verge)

Nye Apple TV kommer 16. mars og beholder dagens pris.

Tim Cook er tilbake på scenen. Nå skal det handle om iPad.

Slik er nye iPad

Endelig bekreftet: den har Retina Display (2048 x 1536). Det er til sammen 3.1 millioner piksler. Den har 264 PPI (pixels per inch). Det er nok til å kalle det et Retina Display, hevder Apple, fordi man holder en iPad lengre fra øynene enn en mobil, 12.7 cm. ifølge Apple.

Og, den får en A5X-chippen og det er en fire-kjerners brikke. X’en står selvsagt for fire ganger grafikk-hastighet.

ipad3

Får iSight

På baksiden får nettbrettet et 5 MP iSight-kamera med samme optikk som i iPhone 4S med «Auto-exposure, auto-focus, auto-face detection, great edge-to-edge detail og AF-lock», forklarer en av Apple-sjefene.

iSight-kameraet på baksiden har god nok oppløsning til å filme i 1080p.

kamera

Siri har nå kommet til iPad (egentlig ikke, kun diktasjonsmuliget) og ikke minst: nye iPad støtter LTE (teoretisk makshastighet: 72Mbps). Også hotspot-støtte er inkludert om operatøren støtter dette.

Nye iPad med 3G støtter alle nett, men hva med batterilevetiden? Fortsatt 10 timer som de to andre modellene ifølge Apple. 9 timer med 4G. Imponerende med tanke på fire kjerner.

iPad-priser

Startpris? 499 dollar. 9.4 mm og med en vekt på 680 gram. Amerikanerne kan starte forhåndsbestillingen sin nå. Den er tilgjengelig fra 16. mars i de største landene (Norge er ikke et av dem). De nye modellene kommer i svart og hvite utgaver.

Priser:

WiFi:

* 16GB, 499 dollar.
* 32GB, 599 dollar.
* 64GB, 699 dollar.

4G:

* 16GB, 629 dollar.
* 32GB, 729 dollar.
* 64GB, 829 dollar.

Følg med direkte i kveld

Ikveld skal selskapet lansere tredje generasjons iPad, det er med andre ord en svært viktig dag for den nye sjefen Tim Cook. Navnet på nettbrettet vet ingen, men det nyeste og heteste ryktet er iPad HD – HD fordi det er ventet at tredje generasjons Apple-nettbrett har en oppløsning på 2048 x 1536.

Les også: Slik tror vi iPad 3 blir.

Også hvor mye RAM iPaden får trolig er også avslørt, det samme er nok at den får en A5X-CPU/GPU. Alt om disse avsløringene og mer ITavisen.no.

Hvordan tror du den nye iPaden blir og blir det noen ny Apple TV i kveld? Det villeste nye ryktet er faktisk at Apple skal vise frem en iPad i Liquid Metal

Kilder:
The Verge
gdgt

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse