Linus_in_SCUBA_gear

Annonse


– Bare gå og drep deg!

Linux-«pappa» Linus Torvalds er kjent som en snill, avbalansert finne som i tillegg er over gjennomsnittet intelligent.

Men av og til koker det over for ham, tydeligvis.

Ringte Pappa
Det gjorde det i hvert fall da datteren hans skulle skrive ut et dokument på skolen. Det fikk hun ikke til, og da ringte hun naturlig nok pappa (hvem ville ikke gjort det, når du har en ekte Linux-pappa?).

Datteren hadde selvsagt Linux installert på sin maskin. I dette tilfellet openSUSE.

Måtte inn med rot-passord
Der er det slik at du må inn som superbruker med rot-passordet når du skal koble deg på et nettverk.

Siden skolen hadde en nettverksskriver, måtte altså frøken Torvalds oppgi dette før hun fikk skrevet ut noe som helst.

Raste på på Google+
Dette fikk pappa Linus til å sette seg ned og skrive følgende på Google+ (slike folk hever seg jo langt over Facebook):

Om du har noe som helst å gjøre med sikkerheten i en distro (Linux-distribusjon, journ. anm.) og mener at mine barn (du kan erstatte «mine barn» med «selgere ute i felten» om du mener at dine viktigste kunder er i næringslivet) trenger å ha rotpassord for å få tilgang til et eller annet trådløst nettverk eller for å skrive ut en oppgave eller for å endre dato og tid, da kan du gjerne gå og drepe deg selv med én gang. Verden vil bli et bedre sted.

– Han er i hvert fall ikke idiot…
Den noe …hm… udiplomatiske formuleringen og har ikke overraskende vakt sterke reaksjoner i Linux-miljøet.

Andy Prough, som er autorisert etterforsker av datakriminalitet i Texas, er ikke nådig.

– Jeg vil ikke kalle ham «idiotisk» – han har jo bevist at han er et geni. Men det er utrolig barnslig og kortsiktig å ikke se at andre kan ha høyst reelle, forretningsrealterte behov for å ha økt sikkerhet på sine bærbare maskiner, og at ikke alle bare vil slenge maskinen sin med datteren sin for at hun skal kunne komme seg inn på et usikret nettverk på ungdomsskolen, skriver Prough på OpenSUSE-forumet forums.opensuse.org.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse