Barcelona viser seg fra sin beste side på årets MWC - til glede for messedeltagere, journalister og ikke minst alle selskapene.

Annonse


For en fest!

MWC/Barcelona: I det hele tatt før vi hadde rukket å komme oss på første offisielle pressedag ble det presentert en rekke nyheter.

MWC 2012 er i gang

Mobile World Congress går i tradisjonen tro av stabelen i vakre Barcelona, Spania. Vi hadde ikke en gang rukket å lande i Spania søndag morgen før nyhetene kom på rad og rekke.

Vi oppsummerer MWC 2012 med de viktigste nyhetene fra første dag og lover at vi har enda fler spennende nyheter å bringe dere frem til messeslutt førstkommende torsdag.

Les også fra MWC 2012: Her er nye Sony.

Følg med på alle MWC 2012-nyhetene.

P1000024
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Huawei satser stort

Huawei var faktisk de som overrasket mest første dag med å lansere sin helt egen CPU/GPU mobil-brikke. Selskapet skyter av at det er den kjappeste fire-kjerne-CPUen til en mobil noensinne samtidig som den skal være svært strømeffektiv.

Brikken blir å finne i selskapets Ascend D quad-mobil – en 4.5″-smartmobil med en 720p-skjermoppløsning. Tynn er den også med sine 8.8mm. Huawei hevder det er den kjappeste smartmobilen noensinne.

Samsung med projektor-mobil og nytt nettbrett

Også Samsung er selvsagt tilstede og var en av de første med en relativt middelmådig mobil, men som reddes av en helt spesiell egenskap: projektor-funksjonen. Galaxy Beam er navnet på Android 2.3-mobilen på 12.5 mm. som har en lysstyrke på 15 lumens som er nok til å vise bilder, video og film på hele 50″.

Rent bortsett fra projektor-funksjonen har den en 4″ skjerm, 1GHz CPU og 8GB internt lagringsminne. MicroSD-støtte er på plass om du ønsker mer plass. Hverken pris eller lanseringsdato er i skrivende stund kjent.

Samsung Galaxy Beam.
(Ill.: Samsung)

Kanskje mer interessant for folk flest er Samsungs nye flaggskip-nettbrett Galaxy Tab 2 som kommer i to størrelser: 7″ og 11.1″. Begge nettbrettene lanseres med Android 4.0, 1GHz to-kjerne CPU og to-kameraer. Modellene kommer i 3G-varianter såvel som kun WiFi-modeller. Lansering: mars, i hvert fall i Storbritannia. Pris elle lanseringsdato i Norge er enda ikke kjent, men vi tipper vi får vite dette litt senere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse