Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Besøk google.com/history om du vil slette og deaktiver historikk-lagring.

Slik hindrer du Google i å vite alt om deg

Gjør dette enkle trikset.

Bruker du Googles tjenester og er innlogget på en Google-konto kan dette komme som et sjokk.

Endrer politikk

For isåfall har Google søke-historikken din siden du startet å søke – såfremt du er pålogget din Google-konto.

I og med at Google endrer sin personvern-jus fra 1. mars og kobler sammen alle tjenestene for å kunne følge deg uansett hvilken tjeneste du bruker, er det kanskje mange som ønsker å slette søkehistorikken.

Slik sikrer du deg

Heldigvis er det såre enkelt. Det eneste du trenger å gjøre er å logge deg på google.com/history og trykke «remove all Web History», trykk så «ok».

Merk deg at dette ikke stopper Google fra å følge med på hva de gjør når du er innlogget på tjenestene deres, ei heller stopper dem i å lagre denne informasjonen internt.

Holder likevel på informasjonen i 18 måneder

Forskjellen med web-historikk aktivert versus deaktivert er likevel stor: om du har den aktivert kan Google holde på informasjonen i det uendelige, men om du har valgt å ikke lagre denne informasjonen for eget bruk så blir den delvis anonymisert etter 18 måneder.

Kilde:
EFF

Stikkord: Google, personvern, Tips