I skrivende stund er det minus 30 i Rovaniemi, Finland. Det er mer enn iPhone 4S tåler.

Annonse


Her faller iPhone 4S helt igjennom

La det være sagt med én gang: Apple gjør tydelig oppmerksom på at de ikke kan garantere at deres telefoner vil fungere normalt når telefonen går under nullpunktet.

Ikke smart i kulda
Om du vil ha en telefon som virker som de skal også når norske kuldegrader biter som verst, bør du velge en Android-telefon – eller aller helst en enkel, gammeldags telefon uten smartfunksjoner.

Det viser en uformell test som Finlands tekniske forskningsinstitutt har foretatt på vegne av nettstedet Micropc.net.

OK ved nullpunktet
Nettstedet valgte seg ut 15 mobiltelefoner til testen. Foruten iPhone 4S var blant andre HTC Evo 3D og Samsung Galaxy SII med. Samt selvsagt hjemmeprodusenten Nokias egen N9.

Samtlige telefoner fungerte som de skulle ved null grader. Ved minus 5 begynte Nokia-telefonen (om den var aldri så finsk) må vise tegn på ubehag. Det samme gjorde iPhone.

Trøbbel ved ti «kuldingser»
Ved ti minus meldte iPhone om dødt batteri, på tross av at den nettopp var fulladet. Så sluknet den.

De øvrige smarttelefonene virket fortsatt, men hadde problemer med trykkskjermene. De mistet responsvillighet, og ble til dels misfarget.

Behold den i lomma!
Tradisjonelle mobiltelefoner uten smartfunksjoner holdt ut helt ned til minus 25.

Nå må det sies at de aller fleste telefoner – iPhone 4S inkludert – stort sett fungerer fint om du har dem i en varm lomme og bare tar dem ut av og til for å ta en samtale, sende en tekstmelding eller rett og slett for å sjekke hvor kaldt det er…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse