Både Apple og Samsung vant i retten i Sør-Korea. Med det resultat at begge tapte...

Annonse


Nettbrettkrigen: Apple vant

Krigen mellom Apple og Samsung er på ingen måte slutt.

Nederlag i Nederland
Tirsdag i forrige uke avgjorde en nederlandsk rett at det ikke er grunnlag for å oppfylle Apples ønske om å stoppe Galaxy Tab 10.1-salget.

Dette er det siste i en serie nederlag for det amerikanske selskapet i kampen mot koreanerne i Nederland.

Juss-seier
Men i Tyskland ser Apple ut til å ha et visst hell med seg, i hvert fall om man ser strengt juridisk på det. (Juss og fornuft er som kjent to forskjellige ting…)

En domstol i den tyske byen Düsseldorf bestemte i dag at forbudet mot salg av Samsungs iPad-konkurrent opprettholdt i Europas største enkeltstående marked.

Fjernet fra messe
Apple har langt på vei fått det som de ville i Tyskland. Det hele toppet seg i september i fjor, da den nye 7.7 tommersutgaven av Galaxy Tab plutselig forsvant fra Samsung-hallen på IFA-messen i Berlin.

IFA-messen er Europas viktigste utstillingsvindu for forbrukerelektronikk, og det var derfor et stort nederlag for Samsung å måtte pakke vekk kanskje den største nyheten de hadde på messen.

Siden har Apple gått i strupen på Samsung, og fått gjennomslag i det tyske rettsapparatet for at det dreier seg om en kopi.

Laget «N»-modell
Som i Australia har Samsung tilbudt seg å gjøre endringer i design og innmat.

Apple har så langt ikke villet høre på det øret. Like fullt ble en 10.1N-utgave godkjent for salg både i Tyskland og Australia.

Absurd forbud
Det tyske forbudet gjelder de fleste land i EU, uten at dette har fått noen særlig praktisk betydning. Dette fordi forbudet bare gjelder for den tyske importøren. Andre lands importører kan derimot selge brettet fritt – også i Tyskland.

For eksempel er det ikke noe problem å kjøpe Galaxy Tab 10.1 (også uten «N») via Amazons tyske avdeling.

Kilde:
Reuters.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse