Ny test-versjon neste måned og trolig endelig versjon i oktober i år. Det er statusen for Windows 8.

Annonse


Slutt på Windows-betaer?

Microsoft endrer navn på den offentlige test-versjonen fra beta-merkelapp til «Consumer Preview».

Mer eller mindre polert?

Vanligvis har beta-utgaver av Microsofts OSer vært ganske så ferdige hva angår funksjonalitet, men det er nå mulig vi må nøye oss med en mindre polert versjon i slutten av neste måned.

Eller, det kan være stikk motsatt – at Microsoft med sine nye navne-politikk vil markedsføre at versjonen er mer polert, og ikke minst at testen er myntet på deg og meg med mye brukte forbruker-funksjonalitet på plass.

Endrer navne-politikken

Uansett, den første Windows 8-testversjonen var relativt uferdig og ble døpt «Developer Preview» og den kom i september fjor. Nå kommer altså «Consumer Preview» neste måned, muligens etterfulgt av «Enterprise» eller «Business Preview».

Sistnevnte kan bli en erstatter for «Release Candidate»-versjonsnavnene Microsoft har operert med i mange år og som er nesten-ferdige versjoner av Windows-operativsystemene.

Kommer neste måned

Uansett kommer den nye test-versjonen neste måned. Microsofts PR-representant Janelle Poole:

«Vi har ikke snakket om utgivelsesdatoen og vi snakker generelt ikke om slikt. Vi snakker om milepæler, så for oss akkurat nå så snakker vi om neste milepæl som blir «Consumer Preview» som kommer i slutten av februar.»

Ferdige Windows 8 ventes i oktober.

Kilde:
Supersite for Windows

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse