Comet er Storbritannias neste største elektrokjede. Nå hevder Microsoft at selskapet har trykket opp nesten 100 000 ulovlige kopier av Vista og XP-gjennopprettingsplater.

Annonse


Tidenes pirat-sjokk for Microsoft

Dette er svært uvanlig: den britiske butikkkjeden Comet er saksøkt av Microsoft for ikke bare å ha solgt, men å ha brent Windows XP og Vista-plater.

– Stor-kjede piratkopierte

Butikken skal solgt hele 94 000 plater med Windows Vista (fullversjoner ifølge Microsoft) og Windows XP-gjennopprettingsplater. De ulovlige kopiene skal ha blitt solgt til kunder som har kjøpt PCer og bærbare som har Windows forhåndsinstallert.

I klagen fra Microsoft beskrives det at skal det ha blitt funnet en fabrikk som trykket platene i Hampshire.

Et sjokk

Vi har ikke hørt om en lignende sak tidligere. Klart, piratkopiering er svært utbredt på nett og selges i stor skala helt åpenlyst over disk i mange asiatiske land, men dette er land som på ingen måte bruker store ressurser på å håndheve åndsverklover.

Annonse


Forskjellen er at Storbritannia på ingen måte kan sammenlignes med slike land hva angår håndhevelse av åndsverk, for ikke å snakke om at Comet er Storbritannias nest største elektonikk-kjede.

Det blir spennende å høre hva Comet har å si om den svært betente saken.

Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse