HTC-7-Trophy

Annonse


Internt Microsoft-notat avslører stor endring

Microsoft har dårlig tid til å lykkes i mobil-markedet. Nå har AllThingsD avslørt at toppsjefen for Windows Phone byttes ut.

Lees ute som WP-sjef

Men hva som egentlig er årsaken til at Andy Lees, tidligere sjef for mobil-gruppen til Windows, nå får en annen posisjon i selskapet er usikkert.

Uansett tar nå Microsofts «vice president» Terry Myerson over videre roret. Myerson var tidligere teknisk sjef.

Les også: Dette er smartmobil-kongene.

Annonse


– Tidskritisk

I det interne notatet AllThingsD har fått tak i heter det, signert Ballmer at:

«Jeg har spurt Andy Lees å flytte til en ny rolle som jobber for meg på en tidskritisk mulighet fokusert på maksimal effekt i 2012 med Windows Phone og Windows 8.

Vi har enormt potensial med Windows Phone og Windows 8, og denne endringen gjør det mulig for å oss å virkelig levere mot dette potensialet.»

Liten tvil om at Windows Phone 7 (og senere trolig Windows Phone 8) og Windows 8 blir et tett økosystem.

Ballmer: – Vi har kommet langt

Videre skriver Ballmer til sine ansatte:

«I de tre årene Andy har ledet telefon-gruppen har vi kommet langt. Vi nullstillet vår strategi, bygget et sterkt lag som leverte Windows Phone 7 og Mango-oppdateringen og skapte kritiske nye partnerskap og økosystemet rundt Windows Phone.

Det er massevis av fremgang i en kort periode, og jeg er begeistret for Terry og laget for å holde presset på videre fremover og for Andy å sette seg inn i en ny utfordring.»

Windows Phone fortsetter å vokse hva angår app-utvalg, men har fortsatt ikke mer enn stusselige 1.2 prosent av de amerikanske smartmobil-markedet, ifølge Nielsen.

Kilde:
AllThingsD

Terry Myerson tar over etter Andy Lees som Microsofts mobil-sjef.
(Ill.: Microsoft)
Andy Lees fratrer som Windows Phone-sjef og får andre oppgaver i Microsoft.
(Ill.: Microsoft)

Annonse