Wikileaks-sjef Julian Assange hevder iTunes har en bakdør som gjør det mulig for overvåkningsselskap å se hva du gjør på maskinen din.

Annonse


Assange: – iTunes spionerer på deg

Wikileaks hevder at Apples viktige program til OS X og Windows, iTunes, har en hemmelig bakdør som misbrukes av overvåkningsselskap.

– Ikke bare mobiler

Det var forrige uke Carrier IQ-bomben smalt. Det ble nemlig avslørt, av hackere, at Carrier IQs progamvare overvåker kundene og er installert på en rekke av de mest populære mobilene.

Også iOS skal ha programvaren installert, men Apple nekter for at de har brukt programmet for å overvåke sine kunder og at det er valgfritt å være med på programmet.

Les også: – Ingen er trygge!

Annonse


Spionerer de på iTunes-brukere?

Men det er tydeligvis ikke bare mobiler som brukes for overvåkning og informasjonsinnhenting om kundenes brukesmønster, skal vi tro Wikileaks-grunder og sjef Julian Assange. Og ikke minst er ikke Apple så uskyldige som de liker å fremstille seg som, i hvert fall ikke om vi skal tro på Assange.

For ifølge Assange har også Apples programvare iTunes som brukes i kombinasjon med iOS-produkter overvåkningsmuligheter, men i langt større grad enn mobiler. Ifølge Assange har iTunes en bakdør som gir selskap muligheter å kontrollere kundenes datamaskiner.

– iTunes har bakdør

Assange mener å vite at iTunes-bakdøren misbrukes av tvilsomme selskap for å skaffe seg verdifull informasjon om kunders bruksmønstre:

– iTunes har en «feil» i seg og den feilen brukes av noen av disse overvåknings-selskapene for å ta over en maskin som kjører iTunes. Det er slike bakdører i hver eneste populære mobil, hver eneste populære datamaskin og hvert eneste popuære datamaskin-program, hevder Assange.

Computerworld kontaktet Apple for en kommentar, men fikk ikke svar.

Kilde:
Computerworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse