Tim Cook tapte i Japan, og er dømt til å betale Samsungs rettsutgifter.

Annonse


Verdien ned 65 milliarder kroner på to dager

Oppdatert: Vi rapporterte feil børstapstall. Korrigert.

Grunnen skal være dårligere salg av iPhone 4S enn forventet, men er det grunnet leveranseproblemer eller laber forbrukerinteresse? Trolig førstnevnte.

Store tap

Når børsen i USA stengte i går var Apples aksjer prissatt til 385.22 dollar, det er en nedgang på fem prosent i løpet av to dager. I valuta er det et tap på 10.5 milliarder dollar (rundt 65 milliarder kroner). Det er ca. hele verdien til Yahoo.

Ok, så børsene går opp og ned og likeledes selskapenes verdi, men her grunnen koblet direkte til ett bestemt produkt.

Annonse


Trolig er det komponent-mangel og ikke forbruker-svikt som er grunnen til duppen på børsen, for Apple solgte fire millioner iPhone 4S på tre dager.

Utsetter produksjon

Salget skal visstnok ikke ha gått like bra som forventet, dette ifølge finansavisen Forbes.

Digitimes skal ha mer konkret informasjon rundt dette. Ifølge den taiwanske finansavisen skal Apple ha bedt sine leverandører om å flytte deler av produksjonen fra siste kvartal i år til første kvartal neste år.

Problemer grunnet flommen?

Og ifølge Ticonderoga Securities skal Apples salg i oktober vært langt lavere i forhold til den samme tiden de siste årene.

Richard Gardner hos Citigroup mener det er brist i leveransene av komponenter som er grunnen til problemene og ikke fordi forbrukerne velger andre produkter.

– Nå bør det handles

Bristen i leveransen av komponentene er grunnet flommen i Thailand som også har ført til et kraftig harddisk-prishopp, også i Norge.

Gardner tror det er en tilfeldig nedgang og oppfordrer investorene til å investere i billige Apple-aksjer.

Kilde:
Forbes

Annonse