Den beste pizzaen i strøket der du er. Oink tar sikte på å anbefale alt mellom himmel og jord.

Annonse


Ut på byen i kveld?

Det er ingen mangel på apper og nettsteder som vurderer butikker, restauranter, barer og puber.

Hvilken rett er best?
Men da er det stedet det er snakk om, og ikke hva som serveres eller selges der.

Kevin Rose – kjent som mannen bak anbefalingstjenesten Digg.com, mener at det er viktig å vite hva du skal kjøpe eller bestille når du faktisk er på et sted, og ikke ønsker å forflytte deg lange avstander for å finne et sted som kanskje er bedre.

Hvem er billigst?
Når du er ute på byen, er det viktig å vite om gjestene er naturlig for deg å menge deg med, om møblementet stemmer med din smak og hvilken rett eller drink de er best på.

Annonse


Og om du planlegger et innkjøp, er det greit å få vite om butikkene i strøket der du er faktisk har den varen du er ute etter, hva den koster der og hvordan betjeningen oppfører seg mot kundene sine.

Bare for iOS
Den nye appen har han kalt Oink. Du finner den i App Store.

Dessverre er den så langt bare tilgjengelig for iOS, men siden Android nå er den mest utbredte mobilplattformen dukker den trolig opp på Android Market om kort tid.

Nåløye for å slippe inn
Mange anbefalingstjenester er preget av personlig synsing, uten spesielle kunnskaper eller dybde.

Det vil Rose rette på med Oink. Du slipper ikke uten videre inn som bidragsyter. Først må du godkjennes, og deretter stiger du i gradene etterhvert som du viser at du har peiling på hva du skriver om.

Når du finner noe du liker, og som du gjerne vil anbefale til andre, kan du gi det et «oink».

Hvordan er sausen?
«Mør biff og nydelig saus. Men ostekaken kunne vært søtere» er et eksempel på hvordan du kan vurdere det du spiser på et utested.

Serveringsstedene er delt inn i kategorier som Frokost, Kaffe, Bloody Mary (!), Egg etc.

Mest San Francisco
Foreløpig er det stort sett San Francisco som gjelder, og det er heller dårlig med anbefalinger for Bergen, Stavanger, Drammen, Trondheim eller Oslo.

Derimot ser vi at mat og drikke ikke er så dominerende som grunnleggeren kanskje ønsker. Her er det masser av anbefalinger av andre typer varer og tjenester, fra flyselskaper til elektronikkprodukter og sko.

Kobles mot Twitter og Facebook
Om jeg hadde befunnet meg i sentrum av San Francisco nå, ville jeg rakt kunnet skaffe meg oversikten over hvor det er tilbud på den PC-en, det kameraet eller den jakka jeg ønsker meg.

Appen blir automatisk koblet mot Facebook og Twitter, om du godkjenner det. Og selvsagt vet den hvor du er, ved hjelp av GPS. Slik sett burde den ha et godt utgangspunkt for å bygge en base av anbefalinger, også i Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse