Courier-konseptet fra Gizmodo.

Annonse


Derfor gikk alt galt for Microsoft

Steve Ballmer ble satt i en svært vanskelig situasjon tidlig i 2010: han måtte avgjøre selskapets fremtidige nettbrett-fremtid og for å gjøre det enda vanskeligere ble de viktigste spørsmålene stilt for sent.

Det er grunnen til at Microsoft enda ikke har en iPad og Android-nettbrett-utfordrer.

Ballmer måtte velge

Nå vet vi jo alle hva Ballmer valgte: Windows 8, men det kunne endt annerledes. Noen av dere husker kanskje den ganske så elegante nettbrett-«boka» Courier. Det var dette produktet og kommende Windows 8 det stod mellom, men Ballmer var redd for at Courier kom til å kannibalisere Windows-salget. Grunnen?

Courier var bygget på en annen Windows-kjerne enn den i bruk på stasjonære maskiner, trolig en Windows CE-variant som i dag er å finne i Windows Phone.

Annonse


Les også: Acer: – Windows 8 er redningen.

Forbruker-hipster Vs. gamle travere

Så hva gjør Ballmer? Jo, han går til Microsoft grunder Bill Gates. Ballmer samlet de to gruppene tidlig i 2010, Windows 8-tilnærmingen som ble frontet av Windows-sjef Steven Sinofsky og Courier, frontet av James Allard, mannen bak Xbox og Zune.

Gates ble ikke imponert av Allards visjon om Windows på nettbrett som en ganske isolert greie som Gates trodde ikke ville hjelpe salget av Office og Windows. Windows 8 ble et fullblods Windows-OS med støtte for alle programmer som fungerer på dagens Windows.

Windows og Office vant

Etter noen uker ble Courier-prosjektet dropper til tross for positiv buzz rundt produktet på nett, spesielt blant tekno-bloggene og ikke minst hos Gizmodo som laget en konsept-tegning basert på lekkasjer fra programvaregiganten.

Gizmodo i september 2009: «Det føles som om hele verden holder pusten for Apples nettbrett, men kanskje vi alle har drømt om feil produkt. Dette er Courier, Microsofts forbløffende nettbrett», skrev de den gang.

Grunnen til skrinleggingen av prosjektet var altså Couriers ikke-eksisterende tilknytning til Microsofts pengetrykkere: Windows og Office.

Lever på en knivsegg

Det hele endte altså med at bransjen i november 2011 fortsatt ikke har noe bruktbart Microsoft-OS for bruk på nettbrett og Windows 8 er ikke er ferdig før sommeren 2012 og nettbrett med OSet i butikkhyllene ser vi nok ikke før julen neste år.

Det er ingen tvil om at Microsoft har levd svært farlig de siste par årene. De er absolutt helt nødt til å lykkes med Windows 8 på de nye formfaktorene for å kunne være relevante de kommende årene.

Les hele saken hos Cnet.

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse