Mang en oppdatering til iOS 5 endte slik i går...

Annonse


Fikk du feil nummer 3200?

Gårsdagens iOS 5-oppdatering ga så stort press på Apples servere at hele systemet truet med å bryte sammen.

Tema på Twitter og Facebook
Svært mange opplevde hikke, og noen fikk ikke oppdatert sin iPhone, iPod Touch eller iPad i det hele tatt.

Kveldens og nattens tema på Twitter og Facebook var den såkalte Error 3200, som trolig er Apple-tale for «Kul’n litt nå’a, folkens. Det er alt for mange av dere!».

iPhone ble ubrukelig
I mange tilfeller tok det timesvis å oppdatere enheten. Selv hadde vi trøbbel med å få oppdatert vår iPad. Sikkerhetskopieringen tok timevis, og endte til slutt opp med en melding om at man ikke oppnådde kontakt med serveren.

Annonse


Andre i vårt digitale nærmiljø opplevde at deres iPhone ble ubrukelig. Dette fordi det gamle operativsystemet på telefonen ble slettet før det gamle skulle inn. Og så gikk det galt, midt i prosessen…

På’n igjen i dag…
Det samme skjedde med vår iPhone, men det hjalp heldigvis å dra ut USB-ledningen, putte den inn i maskinen på ny og så gjøre et nytt forsøk.

Det kan virke som om Apple ikke hadde satt inn nok ressurser til å takle den enorme pågangen i går kveld.

Heller ikke overgangen fra MobileMe til iCloud går smertefritt. Mange har foreløpig ikke mulighet til å legge iTunes-musikken sin i nettskyen, og det er satt begrensinger på antallet «innvandrere» til iCloud.

Omvei finnes
Et godt råd til de som sitter igjen med ikke-oppdatert eller i verste fall ubrukelige telefoner, nettbrett og mediespillere er å gjøre et nytt forsøk i dag.

Ellers er det også å gå utenom Apples oppdatering og laste ned iOS 5 direkte og installere det manuelt. Litt mer krøkkete, men det kan være eneste alternativ dersom trafikken er stor.

Oppskriften finner du HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse