igenqgn

Annonse


iPhone 4S til Norge 28. oktober

Les også: – Last ned iOS 5 i kveld!

Dette viste Apple frem i kveld

En oppsummering av kveldens Apple-presentasjon:

* Ingen iPhone 5, kun en oppgradert iPhone 4.

* Senker prisen på iPhone 4.

Annonse


* iPhone 4S til Norge 28. oktober og Statene 14. oktober. Forhåndsbestilinger tas i mot fra fredag 7. oktober, i hvert fall i USA.

* Programvare-oppdaterer og senker prisen på iPod Nano.

* Senker prisen på iPod Touch og lanserer en hvit modell.

* iOS 5 lanseres 12. oktober. Det samme gjelder iCloud. iTunes Match kommer til USA i slutten av denne måneden.

* Find My Friends i iOS 5.

* iPhone 4S. Kjappere, men med samme design. Også bedre antennesystem.

* Stemmestyringen Siri. Kun til iPhone 4S med A5-brikken.

Her er de amerikanske iPhone 4S-prisene med to-års kontrakt:

* 16GB: 199 dollar.
* 32GB: 299 dollar.
* 64GB: 399 dollar.

3GS 8GB blir nå gratis med kontrakt i statene. iPhone 4 er priset til 99 dollar for modellen med 8GB og med kontrakt.

Dette er killer-funksjonen i iPhone 4S

Siri (faktisk ikke døpt Assistant) er den nye måten å styre mobilen på uten å berøre den. Vi har skrevet om teknologien før, Siri, selskapet Apple kjøpte opp.

Greia er at du skal kunne snakke til telefonen og den skal kunne gi deg all informasjon du måtte ønske. Det handler ikke lenger om kun tale til tekst, men at du ber om å bli fortalt hvordan været er et bestemt sted (da startes vær-appen), eller hva klokka er, og nær sagt alle andre ting man gjør på en smartmobil.

Du kan også høre på og svare på SMS. Fint når man har Bluetoothen i øret og mobilen i lomma. Du kan også bruke Siri til å slå opp i f.eks. Wikipedia.

I første rekke støtter Siri (som enda er i beta) Engelsk (USA, Storbritannia og Australia) samt Fransk og Tysk. Flere språk og tjenester kommer senere.

iphone5apple2011liveblogkeynote1491
(Ill.: Engadget)
iphone5apple2011liveblogkeynote1511
(Ill.: Engadget)

Det ble en iPhone 4S

iPhone 4S spesifikasjoner:

* 8MP front-kamera med 1080p video-opptak.
* CDMA og GSM.
* 1GB minne.
* A5-brikke.
* iOS 5.
* Assistant
* 14.4 Mbps HSDPA.

Den nye iPhonen har også to antenner som telefonen automatisk skifter mellom for optimal tilkobling. iPhone 4S støtter også 14.4 Mbps HSDPA. iPhone 4 klarte maks 7.2 Mbps.

Og: iPhone 4S støtter både GSM og CDMA. Ingen overraskelser enda, altså.

Nå er iPhone 4S offisiell med A5-brikke. Ifølge Apple er den opptil 2 ganger kjappere enn tidligere og syv ganger kjappere enn iPhone 4 og den har to-kjerne grafikk og to-kjerne CPU.

Apple viser frem teknologi brukt i God of War, men spillet heter Infinity Blade. Apple skryter av at iPhone 4S leverer grafikk-teknologi som ikke engang er tilgjengelig på dagens konsoller.

Infinity Blade II er tilgjengelig 1. desember.

iphone5apple2011liveblogkeynote1456
(Ill.: Engadget)
iphone5apple2011liveblogkeynote1411
(Ill.: Engadget)
iphone5apple2011liveblogkeynote1415
(Ill.: Engadget)
iphone5apple2011liveblogkeynote1405
(Ill.: Engadget)

Billigere Touch

Apple dropper også prisen på iPod Touch og introduserer en hvit utgave.

* 8GB 199 dollar.

* 32GB for 299 dollar

* 64GB for 399. dollar.

Tilgjengelighet: 12. oktober.

Oppdaterer iPod Nano

Apples minst musikkspiller iPod Nano oppdateres. Du kan nå velge å swipe store ikoner istedenfor en liste med fire ikoner. Kun en programvare-oppdatering, altså.

Det var ikke bare oppdatering av programvaren, prisen blir også lavere. 129 dollar (tidligere 149) for 8GB-modellen og 149 dollar (tidligere 179) for 16GB.

iphone5apple2011liveblogkeynote1354
(Ill.: Engadget)
iphone5apple2011liveblogkeynote1356
(Ill.: Engadget)

Dette er Find My Friends

Og som ryktet tidligere kommer Find my Friends til iOS 5. Apple snakker også om iCloud. Har du iOS og/eller OS X Lion gir Apple deg 5GB gratis-lagring, men du kan selvsagt også kjøpe mer plass.

iCloud lanseres i likhet med iOS 5 12. oktober. iTunes Match kommer noe senere i slutten av måneden, men det gjelder kun for USA.

8d2217fc-2400-4027-ba9c-adad879274e5
(Ill.: Engadget)
iphone5apple2011liveblogkeynote1312
(Ill.: Engadget)
iphone5apple2011liveblogkeynote1313
(Ill.: Engadget)

iOS 5 – 12. oktober

iOS 5 lanseres i endelig utgave 12. oktober (men kommer alltid tidligere, ulåst til utviklere, dvs: Er du ikke utvikler kan du nok installere iOS 5 i god tid før onsdag 12. oktober. Vi holder deg oppdatert.)

iOS 5 fungerer på følgende produkter:

* iPad 2.
* iPad.
* iPhone 4.
* iPhone 3GS.
* iPod Touch 4G.
* iPod Touch 3G.

I OS 5 kan man enkelt ta bilder, det er bare å dobbelklikke på hjem-knappen så starter kamera-appen.

Apple snakker fortsatt tall, rent bortsett fra å at de viste frem en app der du kan lage dine egne postkort som Apple (fysisk) sender for deg. iOS-sjef Scott Forstall snakker også om iOS 5, men det er ingenting nytt de ikke har sagt før.

Les alt om iOS5 her.

Vi håper på mer interessante annonseringer veldig snart.

Klokka er snart 19:00

Ok, så endel (forhåpentligvis langt ifra alt) ble blåst før presentasjonen startet grunnet Apple Japans iPhone 4S-lekkasje.

Uansett er presentasjonen i gang om få minutter og vi lover å holde deg oppdatert på det interessant. med andre ord dropper vi Apples skryte-tall de alltid starter med, men om 15 minutter er nok ting mer interessant.

iPhone 4S avslørt av Apple i Japan

Få minutter før Apples pressekoneranse starter 19:00 norsk tid har den japanske Apple-nettbutikken allerede avslørt produktet (med lanseringsdato 14. oktober, også dette tidligere ryktet) vi alle visste kom til å bli annonsert i dag: iPhone 4S. Ingen overraskelse altså, rent bortsett fra lekkasjen. iPhone 4S er 30 prosent billigere enn iPhone 4, i hvert fall i Japan.

Telefonen har akkurat samme design som iPhone 4, men kjappere CPU (og kommer trolig også i 64GB-utgave og nok også med et nytt antennedesign). Helt offisielt blir dette klokka 19:00 og utover, så følg med!

I kveld klokken 19:00 avholder Apple sitt høst-jippo, ikke i et konferanselokale i San Francisco, men faktisk i sitt eget hovedkvarter i Cupertino.

I dag klokka 19:00 braker det løs

Men selv om Apple nå velger å holde festlighetene hos seg selv, blir det ingen direkte video-strømming av presse-konferansen, dette ble kjent allerede i går.

Likevel, det er alltid en haug bloggere tilstede (og det er forhåpentligvis ikke et altfor strengt foto-forbud) og vi lover å holde dere oppdatert minutt for minutt om hva Apple viser frem og selvsagt bildene av de ny(e) produktene.

Eller får den et kurvet design?

iPhone 4S kommer som 64GB-modell

Og hva kommer Apple til å vise frem? iPhone 4S i 16, 32 og 64GB (ny)-modeller er mer eller mindre verifisert. Vi har til og med sett bilder av telefonen.

Så var det iPhone 5 da. Med tanke på at det er 16 måneder siden Apple lanserte iPhone 4 blir nok mange skuffet om femmern ikke kommer i dag og at det eneste de skal vise frem er en kjappere iPhone 4 med bedre antennedesign.

Kommer femmern?

Men, det er ryktet, basert på bumpere, at iPhone 5 eksisterer og at den får større skjerm (4″), et nytt design, kjappere data-kommunikasjon og at den blir 33 prosent tynnere. En langt mer spennende oppdatering en kun A5-CPU i iPhone 4S, altså.

Likevel, vi har trua på at Apple skal vise frem både iPhone 4S, iPhone 5 og lansere iOS 5 i kveld, men hvem vet, alt kan skje, så følge med her fra klokken 19:00.

Kilde:
MacRumors
Engadget
This Is My Next

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse