0654.Metro-style-UI_010DA84C

Annonse


Dette er Windows 8-avsløringen vi håpet på

Windows-sjef Steven Sinofsky har på Windows 8-bloggen «Building Windows 8» avslørt noe svært spennende.

Ribbon overalt i Windows 8

Nettet reagerte nærmest med sjokk og vanntro når Microsoft på bloggen avslørte at Ribbon-grensesnittet (som kan skjules) blir innbakt i Windows 8-utforskeren.

Mange synes, med rette, at Ribbon er svært lite elegant, spesielt i forhold til Metro og at det er et steg tilbake hva angår brukervennlig og et stilrent design.

Ikke minst fordi Microsofts egne tall underbygger påstanden om at de færreste faktisk kommer til å bruke alle knappene i Ribbon-panelet.

Annonse


Kun Metro, eller begge deler

Desto hyggeligere er det derfor å få vite, via samme blogg, at i Windows 8 kan man velge om man skal starte OSet med Metro og det tradisjonelle Windows-skrivebordet eller bare Metro.

Sistnevnte er viktig, for det frigjør ressurser og sparer batteriet på portable enheter, som f.eks. nettbrett som Metro jo er optimalisert for.

– Ingen kode lastes

Sinofsky beroliger nå alle med at om du kun ønsker Metro-grensesnittet ikke engang laster koden til det tradisjonelle Windows-skrivebordet.

Det var mange som fryktet, når Microsoft avslørte muligheten til å sømløst å skifte mellom Windows-skrivebordet og Metro at OSet kom til å bli en treig suppe.

Det ser det ut til at Microsoft har løst. Nå håper vi bare en beta kommer på BUILD-messen og at den blir tilgjengelig for almenheten. Vi holder dere oppdatert.

Kilde:
Building Windows 8

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse