Å finne småkryp i Facebook-koden kan innbringe en pen sum penger.

Annonse


Betaler fett for feil

Er du flink til å finne feil i programvare og på nettsider?

Har betalt 215 000
Da kan du tjene gode penger dersom Facebook er tips-mottageren.

Hittil har selskapet brukt rudt 40 000 dollar – om lag 215 000 norske kroner – på å betale folk som har rapportert om tekniske problemer i forbindelse med nettsamfunnet.

– Dårlige betalere – vi?
Facebook sikkerhetssjef Joe Sullivan bekrefter at du kan forvente deg en pen kompensasjon om du tipser om et alvorlig problem.

Annonse


– Det har gått rykter om at 500 dollar (om lag 2680 kroner) er maksimum av det vi betaler. Faktisk har vi nettopp betalt 5000 dollar (26 792 kroner) for en virkelig grundig rapport. På den annen side har vi også henvendelser fra folk som bare er ute etter publisitet, skriver Sullivan i sin blogg.

Penger framfor søksmål
Facebook-ledelsen kan glede seg over at også andre, uavhengige instanser synes beløinnging for feilrappøortering er en bedre idé enn å gå søksmål mot hackere, slik andre bedrifter har en tendens til å gjøre når de får vite om sikkerhetshull.

– Velmenende Internett-brukere er ofte redd for å fortelle selskaper om sikkerhetsfeil du har funnet. De kan jo riskere både søksmål og straffeforfølging, heter det fra nettrettighetsorganisasjonen Electronic Frontier Foundation (EFF).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse