«Computer» - rett og slett. Prøver du å lansere et slikt kabinett, kan du vente deg et brev fra en høyt gasjert advokat.

Annonse


Alle patentene på ett brett

Apple har for vane å «saksøke hver eneste jævel», for å vri litt på Joseph Conrads romanfigur Kurz ord i Mørkets hjerte: «Utrydd hver eneste jævel».

Gir seg ikke
Sist gikk det ut over Samsung, som ble tvunget til å trekke tilbake både Galaxy Tab og Galaxy S, S II og Ace-telefonene i Australia og Europa.

Selv om Tab-salget nå er lovlig igjen i EU, ser det ikke ut som Apple gir seg i sin kamp for å bevise at Samsungs løsninger strider mot deres patenter.

Smart å sjekke først
For de som har tenkt å lansere sitt eget nettbrett, sin egen smarttelefon med pekesjerm eller for den saks skyld en PC med fint design, kan det være greit å sjekke om Apple har tenkt på det før.

Annonse


Det er jo litt uggent å få brev fra advokater med mange og stygge paragrafer i posten…

Den komplette listen
Den amerikanske storavisen New York Times har derfor laget en liste over samtlige patenter som den tidligere Apple-sjefen Steve Jobs sitter på, alene eller sammen med kolleger som sjefsdesigneren Jonathan Live og andre Apple-kjendiser.

i tillegg kommer de langt flere patentene selskapet Apple har søkt om og/eller fått godkjent.

Patentlisten er rikt illustrert med bilder av hvert enkelt produkt, både nåtidige, fortidige og fremtidige.

Ikke uten videre
Vi merker oss spesielt alle variantene av PC-innpakning. Så mange at det knapt er mulig å lage et kabinett utenom det vanlige, firkantede uten å spørre Tim Cook (Steve Jobs arvtaker) om lov først.

Og har du lyst til å bygge en flott trapp i pleksiglass a la Apple Store på New Yorks paradegate 5th Avenue i butikken din, kan du ikke gjøre det sånn uten videre. For Jobs har rettighetene også her…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse