Programmer som lastes opp til download.com vil fra nå av pakkes inn med nettsidens egen installajonsveileder som prøver å prakke på deg reklame.

Annonse


Download.com pakker programmene inn med drittvare

Download.com har startet å pakke kjente og kjære program som VLC Media Player i sitt eget installasjonsprogram.

Uheldig trend

Grunnen er, ikke overraskende, for å kunne levere reklame til maskinen din, blant annet via en nettleser-verktøylinje og en søkemotor, to triks som ikke akkurat er populære hos brukerne.

Det er ingenting nytt at programutviklerne gjør dette, men nytt er det at en av de ledende nedlastingsportalene lager sin egen installajonsveiviser for å prakke på deg enda mer reklame, reklame som neppe kommer utviklerne av programmet til gode.

– Vi gjør det for brukerne

På Download.coms FAQ-nettside upload.com forklarer de at de gjør dette «for brukerne» og at deres installasjonsveileder er laget for å sikre brukerne mot virus.

Annonse


Det er selvsagt ikke nødvendig å lage en egen installajonsveiviser med reklame for å sikre seg mot virus, det holder å gå til kilden.

Ønsker du å kvitte deg med Cnet Download.com-installajonsprogrammet må du betale, eller du kan rett og slett bruker alternativer som filehippo.com.

Kilde:
ExtremeTech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse