Sonys DEV-5 kombinerer et topp kamera med en topp kikkert. Et funn for fuglekikkere, vil vi tro.

Annonse


Sony-kikkert med kamera

Kikkert og kamera med zoom er to forskjellige ting. Sannsynligvis må du opp i proffmarkedet og hundretusenkronersklassen for å få tak i optikk som gir like god kontrast, tredimensjonalitet, dybdeskarphet og ro som en standard kikkert til noen tusenlapper.

Uslåelig kombinasjon
Det eksisterer allerede noen løsninger som kombinerer kikkert og kamera, men disse er for det aller meste teleskoper til stjernekikking eller halvveis-løsninger som bare har festet et kamera utenpå kikkerten.

Sony har nå valgt å integrere en topp kikkert med et topp kamera, der kameraet faktisk drar nytte av optikken.

Med og uten GPS
Det dreier seg om to modeller med betegnelsene DEV-3 og DEV-5. Forskjellen er at DEV-5 har GPS-funksjon, mens DEV-3 ikke har det.

Annonse


Prisene ligger på henholdsvis 1399 og 1999 dollar i USA – tilsvarende 7648 og 10928 norske kroner.

Tredimensjonalt
Med andre ord snakker vi om dyre produkter her, beregnet på fugleforskere og andre som ønsker bilder av det de ser på lang avstand.

Kameraet er spesifisert som et bedre kompaktkamera, og kan ta opp video både i 2D og 3D. Det siste er spesielt aktuelt, siden men jo på sett og vis ser i tre dimensjoner gjennom en kikkert med to linser.

Står fjellstøtt
Mens de fleste kikkert-eksperter ikke anbefaler mer forstørrelse enn 7X (bildet blir lett urolig med mer), kjører Sonys modeller med 10X.

Til gjengjeld har kamerakikkertene bildestabilisering for å bøte på problemet.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse