Kinesiske Huawei har greid å få sin Android-baserte IDEOS-telefon ned i under 450 kroner.

Annonse


Kommer den hit?

Kinesiske Huawei er verdens nest største leverandør av teleprodukter, etter svenske Ericsson.

Presset pris
De er også kjent for sine billig-produkter, både når det gjelder nettbrett og smarttelefoner.

Nå har de klart å presse prisen på en fullblods Android-telefon ned i 438 kroner. IDEOS, som modellen heter, har blitt en stor suksess i Kenya, et land der 40 prosent av befolkningen lever på mindre enn en norsk tier om dagen.

Lavt spesifisert
Telefonen selges gjennom det kenyanske teleselskapet Safaricom, og er trolig sterkt subsidiert. Likevel er trolig initialkostnaden på telefonen vesentlig lavere enn tilfellet er med andre Android-telefoner.

Annonse


IDEOS er lavt spesifisert sammenlignet med sine dyrere konkurrenter. Internmine (RAM) er om lag halvparten av de fleste andre, kameraet er 3.2 piksel, skjermen er en 2.8-tommer (3 er normalt), og batterilevetiden er bare to timer (mot for eksempel iPhone, som har 7).

Hagler med klager
På tross av at det har haglet med klager (spesielt på den korte batteritiden), selger telefonen i bøtter og spann. Hittil har 350 000 kenyanere kjøpt den.

Det er tross alt en Android-telefon, og ingen andre kan tilby en tilsvarende pris i Kenya – verken med eller uten abonnement.

Mon tro om den på sikt havner i skrotehylla i kassa på Clas Ohlson her i landet, slik Nokias aller rimeligste telefoner gjør?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse