qegegge

Annonse


Visste du at Google visste dette om deg?

Google tjener penger på vise deg relevante annonser basert på hvor du ferdes på nett og hva du gjør der, men visste du at du faktisk kan melde deg ut av hele systemet?

Så godt kjenner de deg

Det er kanskje ikke så mange som kjenner til www.google.com/ads/preferences, en adresse som trolig er ganske godt skjult i dine Google-konto-innstillinger, vi har i hvert fall ikke klart å finne en lenke fra vår Google Profile.

Det interessante med adressen er ikke bare at du melde deg ut, men du kan faktisk se hvem Google tror du er basert på søk. Undertegnedes profil hadde ingen slik informasjon tilgjenglig i skrivende stund, men en liste over hva jeg interesserer meg for er tilgjenglig.

Eksempel på en slik oppsummering: «Du er en mann/kvinne på 35 år som interesserer deg for strikking og camping.»

Annonse
Treffer ganske godt

«Arts & Entertainment – Humor», «Books & Literature» og «Computers & Electronics» er de tre første på lista, vi vet dog ikke om det er rangert etter priotiert eller om Google tror jeg er like interessert i «Shopping – Consumer Affairs & Product Reviews» som er nederst på lista.

Uansett, synes du ikke noe om at Google følger med hva du gjør på nett og derfor viser deg relevante annonser er det bare å besøke denne Google-adressen og trykke «Opt Out».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse