Den britiske tabloidavisa The Sun har publisert bilde av Ryan Cleary, som politiet tror er Lulz-hackeren.

Annonse


Nå er navnet offentliggjort

I går ble en 19 år gammel mann arrestert av britisk politi, mistenkt for å være en av hovedmennene bak Lulz.

En rekke aksjoner
Hackergruppa har tatt på seg ansvaret for en lang rekke spektakulære aksjoner den siste tiden. Blant de målene som er angrepet er CIA, det amerikanske Senatet, det britiske helsevesenet NHS, MMO-spillet Eve, Nintendo og ikke minst Sony, som siden det store PSN-hacket i påsken skal ha blitt hacket hele 15 ganger.

Mener han er hjernen
Nå går britisk politi ut med navnet på den mistenkte. Han heter Ryan Cleary og bor i Wickford i Essex.

Politiet mener Cleary er hjernen bak Lulz.

Annonse


– Vi er alle her fortsatt
Det mener imidlertid ikke Lulz selv, som i går kunne medle følgende via sin Twitter-konto:

Det ser ut som om den sagnomsuste lederen for LulzSec er arrestert. Nå er alt over. Vent…vi er jo alle sammen her fremdeles! Hvilklen stakkars jævel var det de tok?

(Seems the glorious leader of LulzSec got arrested, it’s all over now… wait… we’re all still here! Which poor bastard did they take down?)

Fiender eller partnere?
Aksjonen mot Cleary er et resultat av et samarbeid mellom Scotland Yard og FBI.

LulzSec beskrives som en utbrytergruppe fra Anonymous, som også har gjennomført en rekke aksjoner mot myndigheter og selskaper.

Skal man tro meldinger som farer fram og tilbake via nettet ligger de to gruppene i krig med hverandre, men også dette blir kontant avvist fra begge hold.

– Nære forbindelser
Ifølge FBI og Scotland Yard har LulsZec nære forbindelser med Wikileaks. Samtidig var det Anonymous som gjennomførte aksjonen mot PayPal, Visa og MasterCard.

Aksjonen ble gjennomført som «straff» for at de tre betalingsselskapene ikke lenger ville overføre penger til Wikileaks, etter at varslernettstedet hadde publisert hemmelige opplysninger fra Pentagon og det amerikanske utenriksdepartementet.

Forveksling?
På utenforstående kan det virke som om politiet forveksler Anonymous og LulzSec. Alternativt at de er to deler av samme organisasjon, og at Cleary har styrt begge. Alternativt at LulzSec er Ananymous operative gren, og at Anonymous dermed er et slags styringsorgan for LulzSec.

Cleary risikerer nå å bli utlevert til USA, for å bli stilt for retten der.

– Massive bevis
Politiet på begge sider av Atlannteren hevder de sitter på en «massiv mengde informasjon», og at de har brukt lang tid på å spane og samle bevis mot 19-åringen.

Det gjenstår å se om dette vil holde i retten.

Kilder:
BBC
The Sun

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse