Mark Zuckerberg kan glede seg over utrolige tall.

Annonse


Dette er Facebooks hemmelige prosjekt for å knuse Apple

Facebook er lei Apples fullstendige kontroll over distribusjon av Apps og innhold og ønsker å bruke Apples egen nettleser i kampen mot dem.

Slik skal de ta Apple

Facebook jobber med et topphemmelig prosjekt, ifølge TechCrunch, døpt «Project Spartan». Prosjektet har som formål å bruke Apples iOS-nettleser, Mobile Safari, som det viktigste våpenet i kampen mot Apple.

Facebook ønsker at deres HTML 5-prosjekt blir utviklernes foretrukne distribusjons-kanal, og ikke Apple App Store.

Hvordan? Ved å gjøre Facebooks innhold, og deres partneres innhold, tilegnelig som HTML 5 i nevnte nettleser. På den måten slipper Facebook å måtte få godkjenning av Apple, som er et must om man vil ha innholdet levert via App Store.

Annonse


Gigantisk brukerbase

Facebooks våpen nummer to er den gigantiske brukerbasen selskapet rår over: 700 millioner. Ifølge samme teknoblogg samarbeider allerede verdens største sosiale nett-tjeneste med 80 andre utviklere som lager alt fra spill til nyhetsleser-apps.

Et par av selskapene som trolig allerede skal ha inngått et slikt samarbeid om å levere HTML 5-innhold er Zynga og Huffington Post. De skal ha jobbet med nettleser-innhold i et par måneder allerede.

Ønsker å gjøre betaling enkelt

Project Spartan skal også gjøre det mulig å betale for innhold og ekstra-innhold til apps man allerede eier, på en enkel måte via nettleseren.

Dette er vesentlig da App Stores enkle betalingssystem gjør det enkelt for kundene å handle, men klarer Facebook å overbevise kundene sine om å gi dem kredittkortinformasjon etter så mange kontroversielle personversnsaker?

Ikke rart de ikke lager iPad-app

Stemmer informasjonen vedrørende dette prosjektet er det ingen overraskelse at selskapet har hoppet over utviklingen av en Facebook-app til iPad. Selskapet har uansett også tidligere hintet om at HTML 5 er veien å gå, det har egentlig Apple også, men mener opplevelsen i skrivende stund er best med Apps og at HTML 5 ikke er modent nok.

Det blir spennende å se hva Apple svarer med da deres iCloud-satsing, i hvert fall foreløpig, nytter seg av Apps og ikke Safari.

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse